BiH
140

Uz Dan Evrope sjećanje na 1.600 ubijene djece opkoljenog Sarajeva

FENA
Foto: Anadolija
(Foto: Anadolija)
Manifestacija Djeci Sarajeva održana je na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, povodom obilježavanja Dana sjećanja na ubijenu djecu i Dana pobjede nad fašizmom.

Tim povodom je na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva odata počast i položeno cvijeće te upriličen prigodan program.

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 Fikret Grabovica kazao je da je prije 68 godina pobijeđen fašizam koji je odnio milione života i smatralo se da se takva tragedija više nikada neće ponoviti.

"S ovog mjesta bi se mogle uputiti mnoge poruke, ali nije vrijeme za njih. Jedna poruka se mora izreći zbog ubijene djece, a to je da od pravde nikada nećemo odustati. Osjećanja su pomiješana, od beskrajne tuge što više nema naše djece, do ponosa što na dostojanstven način obilježavamo sjećanje na njih i čuvamo uspomenu", dodao je Grabovica.

Rekao je da je podrška od vlasti bila skromna te da nije bilo podrške dobrih ljudi ova manifestacija ne bi bila realizovana.

"Našu bol ne može ništa izliječiti, osim pravde za 1.600 ubijene djece Sarajeva", poručio je Grabovica za Dan Evrope, a u ime roditelja 1.600 ubijene djece Sarajeva.