{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uvode se mjere štednje i red u korištenju službenih automobila

F
31.3.2011. u 16:13
0
41
Uvode se mjere štednje i red u korištenju službenih automobila
0
Uvode se mjere štednje i red u korištenju službenih automobila
Vlada Federacije BiH je danas imenovala radnu grupu za utvrđivanje mjera štednje u federalnim organima uprave i federalnim upravnim organizacijama, saopćio je na konferenciji za novinare nakon sjednice zamjenik federalnog premijera, ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević.
Radivojević je naveo da će zadatak ove radne grupe biti da se utvrdi prijedlog mjera za smanjenje tekućih troškova u federalnim organima uprave i federalnim upravnim organizacijama, što je u skladu s ekspozeom federalnog premijera Nermina Nikšića.

Radna grupa će sačiniti informaciju u narednih 15 dana.

Vlada je obavezala Službu za zajedničke poslove da hitno pripremi informaciju o voznom parku, s nazivom, godištem automobila i drugim karakteristikama, te podacima ko ih koristi, gdje se koriste, ko ih duži i na koji način ih koristi da bi se na osnovu te informacije uveo pravi red i izvršila maksimalna racionalizacija korištenja tih automobila.

Osim toga, naveo je zamjenik premijera, Služba za zajedničke poslove dostavit će Vladi kompletnu informaciju o svim stanovima koji su u posjedu Vlade Federacije BiH da bi se opredijelila o načinu korištenja tih stanova.

Vlada Federacije je imenovala i predsjednika i članove Radne grupe za utvrđivanje stepena realizacije Plana razvojnih projekata u Federaciji BiH, izjavio je ministar Radivojević.

On je podsjetio da je Parlament Federacije BiH, uz dokumente o budžetu, usvojio i dokumenta vezana za milijardu maraka koja trebaju da se investiraju u ovoj godini.

Zadatak ove radne grupe je da se utvrdi koji je to realan i moguć stepen realizacije plana, s obzirom na to da je konstatirano da je to do sada rađeno s procentom od 10 posto realizacije svih projekata.

"Imamo namjeru da u potpunosti implementiramo ono što smo zacrtali, da utvrdimo šta je to što smeta u smislu i zakonske regulative i donošenja drugih odluka da bi se ovi planovi u potpunosti realizirali, jer su u pitanju 90 posto kreditna sredstva, a 10 posto su sredstva Federacije BiH, kantona i općina", kazao je zamjenik premijera Radivojević.

Ova grupa će sastaviti informaciju s prijedlogom mjera i dostavit će je Vladi Federacije na razmatranje u što kraćem periodu, otprilike za tri sedmice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: