{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Uvjerenja uspješnim polaznicima kurseva

S
8.10.2010. u 15:27
0
2
Uvjerenja uspješnim polaznicima kurseva
0
Uvjerenja uspješnim polaznicima kurseva
Povodom uspješnog završetka kursa Obuka za operativne kriminalističke tehničare za pripadnike Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i pripadnike Federalne uprave policije na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu 8. oktobra održana je promocija i dodjela uvjerenja polaznicima ovog kursa.
Obuka je realizirana u toku 13 sedmica i 600 nastavnih sati, od čega su jedna trećina bile praktične vježbe.

Na kursu je učestvovalo 20 polaznika, od čega je 12 pripadnika Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i osam pripadnika Federalne uprave policije.

Kurs je organizirala Policijska akademija FMUP-a, a potrebna materijalno-tehnička sredstva osiguralo je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine.


Nastavu su realizovali predavači-specijalisti iz Odjeljenja za KDZ i Centra za forenziku Federalne uprave policije, te spoljni saradnici - eksperti iz oblasti medicine i kriminalistike.

Prisutnima se obratio direktor Policijske akademije mr. sc. Taib Spahić ističući da realizacija ovog kursa predstavlja značajan napor ka koordiniranom doprinosu i jačanju ukupne strategije sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Istog dana održana je promocija i dodjela diploma povodom završetka I drugog kursa pod nazivom Obuka za borbu protiv organiziranog kriminala, koju je uspješno završio 21 polaznik iz Federalne uprave policije, kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Policije Brčko Distrikta.


Predavači kursa bili su doktori i magistri nauka sa Univerziteta u Sarajevu, tužilac Tužilaštva BiH, predstavnici kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, predavači-specijalisti iz Federalne uprave policije, te nastavnici Policijske akademije FMUP-a.

Na kraju svečane ceremonije direktor Policijske akademije mr. sc. Taib Spahić se zahvalio realizatorima kursa na saradnji, a polaznicima čestitao na uspješnom završetku kursa i postignutim rezultatima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: