FMUP
0

FOTO / Uvjerenja uspješnim polaznicima kurseva

Sarajevo-x.com
Povodom uspješnog završetka kursa Obuka za operativne kriminalističke tehničare za pripadnike Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i pripadnike Federalne uprave policije na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu 8. oktobra održana je promocija i dodjela uvjerenja polaznicima ovog kursa.

Obuka je realizirana u toku 13 sedmica i 600 nastavnih sati, od čega su jedna trećina bile praktične vježbe.

Na kursu je učestvovalo 20 polaznika, od čega je 12 pripadnika Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i osam pripadnika Federalne uprave policije.

Kurs je organizirala Policijska akademija FMUP-a, a potrebna materijalno-tehnička sredstva osiguralo je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine.

Nastavu su realizovali predavači-specijalisti iz Odjeljenja za KDZ i Centra za forenziku Federalne uprave policije, te spoljni saradnici - eksperti iz oblasti medicine i kriminalistike.

Prisutnima se obratio direktor Policijske akademije mr. sc. Taib Spahić ističući da realizacija ovog kursa predstavlja značajan napor ka koordiniranom doprinosu i jačanju ukupne strategije sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Istog dana održana je promocija i dodjela diploma povodom završetka I drugog kursa pod nazivom Obuka za borbu protiv organiziranog kriminala, koju je uspješno završio 21 polaznik iz Federalne uprave policije, kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Policije Brčko Distrikta.

Predavači kursa bili su doktori i magistri nauka sa Univerziteta u Sarajevu, tužilac Tužilaštva BiH, predstavnici kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, predavači-specijalisti iz Federalne uprave policije, te nastavnici Policijske akademije FMUP-a.

Na kraju svečane ceremonije direktor Policijske akademije mr. sc. Taib Spahić se zahvalio realizatorima kursa na saradnji, a polaznicima čestitao na uspješnom završetku kursa i postignutim rezultatima.