{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen Prijedlog memoranduma o razumijevanju sa NATO

S
13.9.2012. u 15:20
0
0
Utvrđen Prijedlog memoranduma o razumijevanju sa NATO
0
Utvrđen Prijedlog memoranduma o razumijevanju sa NATO
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Vijeće ministara BiH utvrdilo je danas Prijedlog memoranduma o razumijevanju između BiH i Vrhovne komande Savezničkih snaga za Evropu i Glavnog štaba Savezničke komande za transformaciju u vezi sa odredbama pružanja podrške države domaćina pri izvršenju operacija i vježbi Natoa.
Prihvatanjem ovog memoranduma bit će pojednostavljena procedura i na univerzalan način uređeno vođenje svih operacija i vježbi Natoa u BiH što do sada nije bio slučaj, jer su za svaku aktivnost članice Nato/ PFP-a i BiH potpisivali poseban memorandum.

Vijeće ministara BiH usvojio je godišnji izvještaj o izdatim dozvolama za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme, proizvoda dvostruke i posebne namjene u 2011. godini, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ukupna vrijednost vanjskotrgovinskog prometa, prema izdatim ispravama za izvoz, uvoz i privremeni izvoz i uvoz oružja, vojne opreme i robe dvostruke i posebne namjene, a na osnovi profaktura koje su dostavljene uz zahtjeve za izdavanje dozvola, iznosila je u 2011. godini 119.554.962 eura.

U prošloj godini izdato je 698 isprava, od čega su 92 dozvole izdate za izvoz u 27 zemalja svijeta, a 46 za uvoz roba sa Zajedničke liste vojne opreme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: