Kanton Sarajevo
0

Utvrđen Nacrt zakona o koncesijama

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Vlada Kantona Sarajevo (KS) utvrdila je danas Nacrt zakona o koncesijama KS-a i Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu u Kantonu Sarajevo te će predložiti Kolegiju Skupštine KS-a da se nacrti ova dva strateški važna zakona uvrste u dnevni red sjednice Skupštine KS-a, koja je zakazana za 27. april.

Uvrštavanjem ovih zakona na dnevni red sjednice osiguralo bi se dovoljno vremena za javnu raspravu u trajanju od najmanje 60 dana s obzirom na važnost ova dva zakona, saopćeno je danas iz Pres- službe Kantona Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Ministarstvu za boračka pitanja da potpiše sporazum s vlasnicima objekata na lokalitetu tunela D-B Dobrinja Butmir da bi se završila započeta eksproprijacija nekretnina i da bi Memorijalni muzej počeo rad.

Vlada je danas donijela i Odluku o postupku i kriterijima za dodjelu jednokratne novčane pomoći općinama na području Kantona Sarajevo i drugim kantonima na otklanjanju šteta nastalih od prirodnih i drugih nesreća iz sredstava koja su osigurana za te namjene.

Na sjednici je usvojen i Izvještaj o snabdjevenosti Kantona Sarajevo lijekovima i sanitetskim materijalom u 2010. godini s posebnim osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog osiguranja kroz funkcioniranje Mreže farmaceutske djelatnosti (apoteka).

Usvojen je i Projekt izgradnje objekta JU Zavod za alkoholizam i druge toksikomanije na lokalitetu Jagomira za potrebe psihosocijalne rehabilitacije ovisnika u zajednici.

Projekt je urađen još 2008. godine, a u ovogodišnjem budžetu za ovu namjenu predviđeno je 1.200.000 KM. Procjenjuje se da će objekt, zajedno s infrastrukturom, koštati 2.120.000 KM, a implementator je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.