{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen Nacrt Zakona o cestovnom prijevozu

F
20.6.2011. u 21:35
0
1
Utvrđen Nacrt Zakona o cestovnom prijevozu
0
Utvrđen Nacrt Zakona o cestovnom prijevozu
Zbog uočenih nedostataka u trenutnom zakonu, kao i donesenih izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine kojim je predviđeno da će skupštine kantona svojim propisom urediti uvjete, način i specifičnosti obavljanja prijevoza putnika ili tereta ili putnika i tereta na svom teritoriju, kao i taksi prijevoz na području kantona, Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je danas Nacrt Zakona o cestovnom prijevozu na području Tuzlanskog kantona.
Također, u primjeni Pravilnika o organizaciji i načinu obavljanja prijevoza osoba i stvari na području Tuzlanskog kantona uočeni su i određeni praktični nedostaci u primjeni ovih propisa koje je trebalo na drugačiji način urediti.

Pri izradi Zakona o cestovnom prijevozu na području Tuzlanskog kantona, vodilo se računa da se ranije doneseni propisi usklade sa noveliranim Zakonom o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine i Pravilnikom o licenci za obavljanje javnog prijevoza u cestovnom prometu pri čemu je veći dio ranije donesenih pravilnika ugrađen u odredbe predloženog zakona. Nacrt Zakona dalje će se uputiti Skupštini Tuzlanskog kantona na razmatranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: