{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen Nacrt Zakona o cestovnom prijevozu

F
20.6.2011. u 21:35
0
1
Utvrđen Nacrt Zakona o cestovnom prijevozu
0
Utvrđen Nacrt Zakona o cestovnom prijevozu
Zbog uočenih nedostataka u trenutnom zakonu, kao i donesenih izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine kojim je predviđeno da će skupštine kantona svojim propisom urediti uvjete, način i specifičnosti obavljanja prijevoza putnika ili tereta ili putnika i tereta na svom teritoriju, kao i taksi prijevoz na području kantona, Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je danas Nacrt Zakona o cestovnom prijevozu na području Tuzlanskog kantona.
Također, u primjeni Pravilnika o organizaciji i načinu obavljanja prijevoza osoba i stvari na području Tuzlanskog kantona uočeni su i određeni praktični nedostaci u primjeni ovih propisa koje je trebalo na drugačiji način urediti.

Pri izradi Zakona o cestovnom prijevozu na području Tuzlanskog kantona, vodilo se računa da se ranije doneseni propisi usklade sa noveliranim Zakonom o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine i Pravilnikom o licenci za obavljanje javnog prijevoza u cestovnom prometu pri čemu je veći dio ranije donesenih pravilnika ugrađen u odredbe predloženog zakona. Nacrt Zakona dalje će se uputiti Skupštini Tuzlanskog kantona na razmatranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: