Za budžetske korisnike
41

Usvojeno privremeno finansiranje u Kantonu Sarajevo: Obezbijeđene plate do aprila

S. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Zastupnici Skupštine KS usvojili su na 19. radnoj sjednici Odluku o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca ove godine.
Ovu bitnu odluku koju je čekalo hiljade uposlenika koji primaju platu iz budžeta KS, kao i osobe koje primaju socijalne naknade, usvojili su jednoglasno.

Ministar finansija KS Amel Kovačević kazao je kako o ovoj odlici ne treba puno govoriti cijeneći nestrpljenje građana. Odluka će se primjenjivati retroaktivno od 1. januara i neće se čekati objavljivanje u Službenim novinama, već stupa na snagu danas.

Mirza Čelik ovaj put je sjedio na mjestu zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS, što je prvi put otkako je nastupila kriza u ovoj instituciji.

Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period od 1. januara do 31. marta 2020. godine usvojen je također jednoglasno sa 32 glasa za, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo za period od 1. januara do 31. marta 2020. godine.

Sjednici nije prisustvovao zastupnik Damir Marjanović opravdano te Elmedin Konaković koji je najavio kašnjenje.