Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Deficitarno zanimanje u BiH je političar, čovjek koji govori tečno tri strana jezika, diplomu o redovno završenom fakultetu do 22. godine života, vozački ispit položio iz prvog pokušaja bez plaćanja komisiji, znanje programiranja na računaru naučio u osnovnoj školi, mami za 8.Mart pokloni redovno ružu a ocu čestita rođendan, komšinicu pozdravlja sa gospođa a susjeda sa drug, nema vlastiti auto i stan, a hobi mu je enigmatika, ...
Devedesetih su Bosnjake protjerivali Karadzic i Mladic, a danas to rade Izetbegovic i njegovi ahbabi!!!
Oni ce napravit plan za razvoj icega? Daj ba, opet iz supljeg u prazno... Sta su do sad radili? Prepisat ce plan od nekoga ili ce ga uradit samo formalno, da se pika da su nesto radili. Mada, plan smrdi na njihovu rabotu, ono sto si otjero privuci da zaradjeno potroši potplacujuci korumpirane sluzbenike, koverta po koverta pa onda tek radi i gradi. Pamet ko i do sad, niko ne zna ispod povrsine zagrebat, plitki ko lavor za ista progresivno.
Iseljenje je planski izvrseno ... to ide po formuli : mladi out prilivi iz inost. In , rjesis se nezaposlenih+ pametnih ostaju poslusni +oni koji vec rade a nisu pametni ... doznake idu sa 2,5 milijarde na 5 milijardi izravnas deficit platnog bilansa i svi sretni ...ha nije lose
Trazel' se premijeri?
Neš bijedo moci ni pobjeci odavde..Montiraju nam montu sto kaze zmaj od Sipova😂😂😂
Zar ima ovdje deficitarnih zanimanja? Ja cujem svugdje visak radnika. Na jedno radno mjesto se prijavi u prosjeku 200 komada, za bilo koje zanimanje skoro.
Ukoliko opet ne budu frizirali izvještaje, ovo bi trebao biti prvi korak analize stanja. A onda akcija - al dabogda za njihovog mandata da se šta uradi.
Da svi sadasnji politicari day ostavku za godinu by se vratilo dosta pametni I sposobni I BiH by krenula naprijed
psihološki gledano, jednom kad čovjek prelomi i iščupa svoj korijen iz ove zemlje nema tog poticaja i te politike koja će ga zaustaviti u naumu .. meni je tek sad jasno kolike su to razmjere iseljavanja kad su ovi lopovi kabulili da počnu pričati o tome .. nema nazad jarani moji, nema krpit patriotizam i domoljublje, to je bezuslovna ljubav koja postaje nemjerljiva mržnja ..
da smo kakav normalan i pametan narod pa da im ye__bemo mater .. svakom onom ko se mašio vlasti i slučajno u posljednjih 25 godina .. ali, daleko smo mi od te take narodne pameti .. a možda je i bolje tako, prnje na ledja i gudbaj
Kasnite vi s ovim mjerama bar nekih 20 godina ... Ovo je postupak koji je tek krenuo, za 20 godina nećete imat koga zaposlit da konobariše u zgradi Parlamenta... Oba vam se roditelja sjetim ... ! ! !
Ispada da naše obrazovanje nešto nauči mlade,pa ovi što ostaju ne mogu biti najamnici kod truhlih kapitalista. Posebno fale ovi što završiše za batlera,čobana i sl.
Da Bog da vam svaka suza bila kap citostatika na onkologiji BAGRO NESPOSOBNA
Ako ispravno razumijem, jedina mjera im je da dijaspora ulaze lovu i BiH. Ostalo samo bla bla, od toga nema nista. Ni rijeci o mjerama stimuliranja zaposljavanja, poreskim olaksicama, borbi protiv korupcije. Oni ne kontaju da ljudi odlaze ne samo sto nemaju posla, nego odlaze sve vise i oni koji imaju posao jer se u ovakvoj drzavi ne moze psihicki izdrzati. Kakva gomila korumpiranih, beskurpuloznih, nekompetentnih, ignorantnih kriminalaca!
Neka vas, jebemo vas al jos nismo svrsili.
ovi ko na ekskurzij , zaje*aju se boli ih qurac. 5 000 KM osigurano radio ili ne radio