{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojene izmjene Zakona: Pasoš će važiti deset godina

S
23.7.2013. u 17:09
55
63
Usvojene izmjene Zakona: Pasoš će važiti deset godina
55
Usvojene izmjene Zakona: Pasoš će važiti deset godina
Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas su jednoglasno po hitnom postupku usvojili izmjene i dopune Zakona o putnim ispravama BiH.
Izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama precizira se novi rok važenja pasoša od deset godina, te uvodi mogućnost podnošenja zahtjeva za izdavanje putne isprave putem mobilne stanice osobi kojoj je zbog starosti ili bolesti ograničeno kretanje.

Novim zakonskim rješenjem unapređuje se zaštita ličnih podataka i definiše izgled pasoša za izbjeglice i apatride, te omogućava izdavanje putne isprave raseljenim osobama po mjestu boravka.

Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o krivičnom postupku BiH usvojen je u prvom čitanju, a o zahtjevu delegata Borjane Krišto za razmatranje Prijedloga zakona o dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH Dom naroda će se izjasniti na narednoj sjednici.

Delegati su danas, između ostalog, usvojili Izvještaj o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH u 2012. godini, Izvještaj o radu Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine za izradu prijedloga izmjena i dopuna poslovnika oba doma.

Izvještaj o radu i poslovanju BHRT-a za 2012. godinu nije dobio potrebnu većinu delegata, koji istovremeno nisu primili k znanju ni Finansijski plan BHRT-a za 2013. godinu i Plan rada BHT 1 i Muzičke produkcije za ovu godinu.

Davanjem saglasnosti za ratifikaciju više međunarodnih ugorovara i sporazum okončana je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: