{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojene izmjene Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH

S
19.12.2013. u 21:13
0
2
Usvojene izmjene Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH
0
Dom naroda Parlamenta Federacije BiH usvojio je danas Zakon o izmjenama zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima od 2009. do 2015. godine.
U izmijenjeni zakon je unesen tačan iznos dugova rudnika za neuplaćene doprinose i poreze na plate, u odnosu na ranije obračunati ukupni dug od 200 miliona KM.

Prema riječima predstavnika federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije Azre Slipčević, naknadnim komisijskim i kontrolama Federalne poreske uprave, ustanovljen je dug manji za 22 miliona KM, što ujedno znači znatnu uštedu u federalnom budžetu.

Dom naroda Parlamenta FBiH skinuo je sa dnevnog reda sjednice set antikorupcionih zakona, koje je predložila Vlada FBiH.

Dom naroda je odobrio zaduženje po sporazumu o zajmu između BiH i Erste Bank der Oesterreichischen Sparkassen AG za nabavku medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Unsko-sanskom kantonu, ukupne vrijednosti oko 6.491.000 evra.

Novac je namijenjen za nabavku savremene medicinske opreme bihaćkoj kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić", Općoj bolnici u Sanskom Mostu i bolnici "Gata" u Bihaću.

Odobreno je zaduženje za projekt "Vodovod i kanalizacija Sarajevo" vrijedan 30 miliona eura po ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj. Projekat je namijenjen rekonstrukciji i obnovi prioritetnih komponenti vodovodne i kanalizacione mreže.

Dom naroda nije podržao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa.

Sjednica je završena, a naredna se očekuje u januaru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: