Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zlatko je odlican politicar. Sama cinjenica da se donosi ovakva odluka na njegovu inicijativu, govori o tome da on definitivno zeli demokratizaiju SDP-a. Mislim da je i njemu malo dosta ovog posla od kojeg ima samo probleme i prozivke (da se podsjetimo-on ne jede hljeb od politike). Svim kandidatima za predsjednika SDPBiH, čiju će kandidaturu potvrditi Glavni odbor SDPBiH-a 31. januara, bit će osigurani isti uslovi i mogućnosti za vođenje unutarstranačke kampanje za predsjednika\", navodi se u saopćenju Centra za informiranje SDP-a.
O demokratiji i demokratskom izboru možemo pričati nakon kongresa. Pretpostavka je da samo demokratije neće biti. S obzirom da je g-din Lagumdžija već 3 mandata predsjednik i da svim silama nastoji i ostati iako po statutu to nemože ukazuje na istinotst tvrdnji građana da bi sa njegovim odlaskom SDP dobio više glasova na svim nivoima vlasti. To što g-din Lagumdžija misli da je samo on pametan i sposoban i nije strašno ali je strašno da svi u GO SDP i u Predsjedništvu prihvačaju da su nesposobni je žalosno. Lagumdžija bi trebao pokazati lični i moral stranke koju vodi odustajanjem od kandidature i svesrdnim pomaganjem novom predsjedniku u vođenju partije. Sve suprotno i dalje vodi stagnaciji SDP, djelimičnom raskolu i daljem stagniranju države BiH, jer sa ovako slabim SDP vidimo kako funkcioniše država sa vladajučom koalicijom. Žalosno je da SDP BiH izgleda ima sudbinu SDP RH, dok dišem nema boljeg.
koji cirkus od \"demokracije\" i izbora predjsednika kada se zna da ce Zlaja \"demokratski\" biti predsjednik SDP-a dok ne umre - dozivotno ko Tito, pa on mu je i bio i ostao jedini idol!!! Toliko o SDP demokraciji!
mogli bi napokon sa \"novim\"presjednikom vratiti nekadasnji ugled stranke...
Da nije zlatka nebi bilo SDA :D
Sretno Zlatko,Nemoj posustati.Ti si najljepši,najbolji,najpametniji,najmudriji,najoriginalniji,bez tebe nebi bilo države,života.....
Taj cirkus od demokratije sluzi samo Zlaji da se \"opravda\" . Svima je vec odavno jasno da on nikad nece dobrovoljno pustiti uzda SDP iako svi vec odavno vide da SDP konstano gubi biracko tijeo zbog njega. Da je njemu stalo do icega osim do fotelje, davno bi se sam odrekao mjesta predsjednika i radio u stranci neki drugi posao koji bi svima donio dobit.
Malo se kopira američki sistem izbora predsjednika stranke nadajući se da će kampanja privući pažnju birača i vratiti ipak poljuljanu reputaciju Lagumdžiji :). Solidan plan...pa SDP neka je sretna kampanja.
Svidja mi se ovaj pristup izbora predsjednika stranke. vuce malo na Americki fol ali i pokazuje jednu ozbiljniju dozu demokratije.