{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojena Informacija o obuci pripadnika Oružanih snaga BiH u Njemačkoj

F
17.1.2011. u 17:15
0
3
Usvojena Informacija o obuci pripadnika Oružanih snaga BiH u Njemačkoj
0
Usvojena Informacija o obuci pripadnika Oružanih snaga BiH u Njemačkoj
Foto: Arhiv
Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici usvojilo Informaciju o obuci pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj.
Također, primilo je k znanju Informaciju o mogućem zajedničkom učešću pripadnika Oružanih snaga zemalja članica Jadranske povelje (A-5) u misiji Snage međunarodne sigurnosne pomoći ISAF u Afganistanu.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju Ministarstva odbrane BiH o nominaciji kandidata za partnerske štabne pozicije.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo BiH odobrilo je predložene izmjene na novčanicama konvertibilne marke apoena 10 KM, 20 KM, 50 KM i 100 KM, koje imaju karakter izmjene dizajna predmetnih apoena u odnosu na postojeći dizajn.

Prihvaćen je poziv za učestvovanje na samitu Afričke unije, koji će biti održan u Etiopiji od 25. do 31. januara, gdje će BiH zastupati ambasador BiH u Arapskoj Republici Egipat.

Donesena je odluka da predsjedavajući Predsjedništva BiH učestvuje na ceremoniji posvećenoj otvaranju Memorijalnog centra holokausta Jevreja iz Makedonije, koja će biti održana u Skoplju 9. i 10. marta.

Predsjedništvo BiH je razmatralo pismo predsjednika Evropskog suda za ljudska prava u vezi s imenovanjem sudije za Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Donesena je odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja više sporazuma te memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vijeća Evrope o Uredu Vijeća Evrope u Sarajevu i njegovom pravnom statusu.

Donesena je Odluka o prihvatanju sporazuma i određivanju potpisnika za nota sporazum između BiH i Kraljevine Holandije o plaćenom radu izdržavanih članova porodica diplomatskog, konzularnog, administrativnog, tehničkog i servisnog osoblja.

Također, donesena je odluka o prihvaćanju pristupanja Republike Filipini Konvenciji Vijeća Evrope o transferu osuđenih osoba.

Predsjedništvo je donijelo odluku o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za više sporazuma i memoranduma.

Između ostalog, donesena je odluka o pristupanju Bosne i Hercegovine Sporazumu o ustanovljenju međunarodne klasifikacije figurativnih elemenata pečata, stjecanju članstva BiH u Evropskoj komisiji za suzbijanje slinavke i šapa pri Organizaciji Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO).

Predsjedništvo BiH je odlučilo da na narednoj sjednici razmotri funkcioniranje Sekretarijata Predsjedništva, Poslovnik o radu, kao i pitanje sigurnosti zgrade Predsjedništva BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: