{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen Zakon o izvršavanju budžeta Kantona Sarajevo

F
27.3.2013. u 20:58
27.3.2013. u 21:49
46
23
Usvojen Zakon o izvršavanju budžeta Kantona Sarajevo
46
Usvojen Zakon o izvršavanju budžeta Kantona Sarajevo
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo danas su usvojili Zakon o izvršavanju budžeta Kantona Sarajevo koji je prateći dokument Zakona o budžetu, usvojenim danas u iznosu od 739.740.000 KM.
Prije izjašnjavanja o ovom zakonu Klub Hrvata i Klub Srba odlučivao je o eventualnom povlačenju mehanizma zaštite vitalnog etničkog interesa jer u novoimenovanim upravljačkim strukturama nema pripadnika ova dva konstitutivna naroda, ali su odlučili da zbog važnosti ovog dokumenta to večeras, ipak, ne urade.

Zastupnik Naše stranke Predrag Kojović koji je i zatražio sastanak dva kluba o ovom pitanju, kazao je da mu je žao što se Klub Bošnjaka nije izjasnio o ovom pitanju, jer bi on, kako je zaključio, isto postupio da u upravljačkim strukturama nije bilo Bošnjaka i da su imenovani samo Srbi i Hrvati.

Prije kraja sjednice zastupnici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti na finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja za ovu godinu, a ukupni prihodi Zavoda planirani su u iznosu od 349 miliona KM.

O ovoj tački dnevnog reda uslijedila je duga rasprava u kojoj su zastupnici problematizirali raspodjelu sredstava, a ministar zdravstva KS Eldan Lokmić je kazao da će se planovi rada ovog zavoda pratiti te da će o njemu informirati zastupnike.

Usvojena je i Odluka o davanju saglasnoti na finansijski plan prihoda i izdataka JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo".

Nakon usvajanja sjednica koja je trajala više od 12 je prekinuta.

U nastavku sjednice zastupnici će razmatrati nekoliko zakonskih rješenja među kojima su zakon o osnovnom, zakon o visokom obrazovanju, kao i zakon o koncesijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: