Parlament BiH
0

Usvojen Prijedlog zakona o osiguranju depozita, zakon o zastavi poslan na usaglašavanje

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
U Sarajevu je okončan nastavak 63. sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).

Usvojen je, u prvom čitanju po skraćenom postupku, Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH (P.Z.E.I.), čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Također, radi nepostojanja entitetske većine, na usuglašavanje Kolegiju upućen je Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH, prvo čitanje i skraćeni postupak, čiji je predlagatelj zastupnik Saša Magazinović.

Nije usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u Bosni i Hercegovini, koji su po hitnom postupku predložili zastupnici Aleksandra Pandurević, Mladen Bosić, Nenad Lalić i Momčilo Novaković.

Na usuglašavanje Kolegiju, radi nepostojanja entitetske većine, upućeno je Izvješće o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH za 2017. godinu.

Usvojen je prijedlog zastupnika Senada Šepića za uvrštavanje nove točke u dnevni red sjednice Zastupničkog doma PSBiH, koja glasi:

"Informacija Vijeća ministara BiH o konkretno poduzetim aktivnostima vezanim za zaštitu imovine BiH na teritoriju Republike Hrvatske, a u procesu usvajanja Zakona o upravljanju državnom imovinom u Republici Hrvatskoj".

U svezi s Informacijom Vijeća ministara BiH o razlozima neizvršavanja zaključka koji je usvojen na 59. sjednici Zastupničkog doma PSBiH, usvojen je zaključak kojim se Vijeće ministara BiH zadužuje da za prvu narednu sjednicu Doma izradi i dostavi na razmatranje informaciju sa zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, koja je održana u Sarajevu 7. srpnja 2017. godine, o razgovorima i zaključcima u svezi s namjerom Republike Hrvatske da izgradi skladište i odlagalište radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora, mikrolokacija Čerkezovac u općini Dvor, Republika Hrvatska. U svezi s ovom točkom dnevnog reda, radi nepostojanja entitetske većine na usuglašavanje Kolegiju upućen je prijedlog zaključka zastupnice Hanke Vajzović.

Dom nije donio odluka o imenovanju članova Komisije za koncesije BiH.