{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen izvještaj o funkcioniranju demokratskih institucija u BiH

F
24.1.2012. u 15:05
0
0
Usvojen izvještaj o funkcioniranju demokratskih institucija u BiH
0
Usvojen izvještaj o funkcioniranju demokratskih institucija u BiH
Na današnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope velikom većinom glasova usvojen je Izvještaj i Rezolucija o funkcioniranju demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini.
U odnosu na prvobitni tekst, Rezolucija nije imala suštinske izmjene, osim u dijelu koji je bio posvećen formiranju vlasti koji je izmijenjen u odnosu na nedavne događaje, a prije svega na dogovor lidera šest stranaka o formiranju vlasti i izbor Vjekoslava Bevande za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Rezolucijom se naglašava da će dešavanja u Bosni i Hercegovini biti praćena s posebnom pažnjom do 15. marta, nakon čega će se, u zavisnosti od napretka u BiH, donijeti odluka o budućim potezima Vijeća Evrope.

Poslanici Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković, Borjana Krišto i Saša Magazinović su imali pojedinačna izlaganja o ovoj tački dnevnog reda.

U raspravi su, osim njih, učestvovali predstavnici svih parlamentarnih grupa, kao i primjetno veliki broj predstavnika delegacija država članica Vijeća Evrope, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: