|

Usvaja se zakon o sprečavanju nasilja na stadionima u BiH

Usvaja se zakon o sprečavanju nasilja na stadionima u BiH
0
S
Sarajevo-x.com
13.11.2009. u 16:43
4
komentara
0

dijeljenja
Usvaja se zakon o sprečavanju nasilja na stadionima u BiH
Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te podržala načela Prijedloga zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima u BiH.
Iz Parlamentarne skupštine BiH saopćeno je da su predlagači Prijedloga zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima u BiH poslanici Adem Huskić, Remzija Kadić i Mehmed Suljkanović.

Članovi komisije su donijeli zaključak kojim se predlaže Predstavničkom domu, nakon usvajanja predloženog zakona u prvom čitanju, održavanje javne rasprave.
Naime, radne grupe za izradu ovog nacrta, a među kojima su trebali biti i predstavnici iz Republike Srpske oformljene su još za vrijeme dok je ministar Ministarstva sigurnosti BiH bio Bariša Čolak. Međutim, predstavnici iz RS-a su tada odbili sudjelovati u izradi nacrta.

Nakon što je 2007. godine Čolakovu funkciju preuzeo Tarik Sadović, izrađen je Nacrt zakona o sprječavanju nereda na sportskim terenima, a predstavnici iz RS-a su i tada odbili sudjelovati u izradi.

Prijedlog zakona je razmatran u državnom parlamentu u februaru ove godine ali da su ga poslanici SNSD-a oborili pod izgovorom da oni imaju taj zakon na nivou Republike Srpske i da ne žele ingerencije da prenose na državni nivo.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...