|

Ustavnopravna komisija odbila amandmane protiv eutanazije napuštenih pasa

Ustavnopravna komisija odbila amandmane protiv eutanazije napuštenih pasa
2
Piše: A. U.
14.11.2013. u 16:16
173
komentara
2

dijeljenja
Ustavnopravna komisija odbila amandmane protiv eutanazije napuštenih pasa Foto: Arhiv/Klix.ba
Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH odbila je usvojiti amandmane kojima bi se izbjegla eutanazija predložena u izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.
"Ustavnopravna komisija glasala je protiv usvajanja amandmana Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, koje je predložio zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Parlamenta BiH Emil Kabil. Amandmani su trebali poništiti eutaniziranje pasa u azilima u roku od 15 dana, koje se nalazi u predloženim izmjenama i dopunama zakona. Slijedi glasanje u Predstavničkom domu PSBiH", rekla nam je Aida Feraget, marketing menadžerica Fondacije Dogs Trust BiH, koja je prisustvovala glasanju.

Feraget navodi kako su dva glasa bila za amandmane, tri protiv i dva suzdržana. Očekuje se drugo čitanje 20. novembra, a nakon toga i sjednica Doma naroda PSBiH.

Podsjetimo, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, koji je predložila poslanica Nermina Zaimović-Uzunović, usvojen je na prvom čitanju na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Izmjene i dopune na već postojeće zakonske odredbe dodaju i eutaniziranje napuštenih pasa nakon 15 dana boravka u azilu.
Prijavi grešku


Komentari (173)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...