Komentari (153)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SJETILI SE TO U SARAJEVU UCINITI GODINU DANA NAKON OSNUTKA HZHB. Dakle nakon sto je prosla agresija. Nakon sto su svi Bosnjaci presli iz HVO-a u ARBiH. Nakon sto je HVO pomogao naoruzati ARBiH. A, naravno da K. Varos ili Konjic nisu nikada trebali biti dio nekog eksluzivno hrvatskog prostora, to je bio vid obrane i zajednica općina i HVO-a u kojem su sudjelovali i Bosnjaci i Srbi. Pitam se, jesu li onda i tisuce Bosnjaka isto u UZP-u, jer ih je bio velik broj u HVO-u do sredine 1992?
@Bogec i to ni manje, ni vise nego (pazi sad) ustavni dud "Republike" hahahaha. Koje republike?
RBiH je sa HRBH kao dvjema stranama u BiH 1994. postigla prvo Washingtonski sporazum kojim su RBiH i HRHB svoj "suverenitet" utopili u zajednicku hrvatsko-bosnjacku federaciju koja se kasnije nazvala FBiH. Takvi medjunarodnopravni akti skupa s Daytonskim sporazumom pravno su superordinirani lokalnom zakonodavstvu i nema govora da je nesto ukinuto jer RBiH je "ukinula" je i RS pa evo vidimo da je zivlja no ikada. Dok postoji FBiH, postoji i njene utemeljiteljice RBiH i HRHB. Notorna istina!
R BiH je ovo osporila, no R BiH više ne postoji. Danas postoji BiH koja je nastala udruživanjem RS-a, R BiH i HB-a.
Kao ''Republika" BiH nije tzv. Nepostojeća tvorevina poništava osnivačke akte druge nepostojeće.
A sada vam valja ustavni sud... a predmet ljubić? gdje je ustavni sud rekao da se radi o diskriminaciji u izbornom sustavu? to ništa. Uglavnom....ustavni sud BIH ima 100 neprovedenih presuda dakle važan je koliko i crno ispod nokta, a ova država je protektorat
kako su mogli osnovati nesto sto ne postoji?
prije sam govorio blago drzavi koja nema srbiju za susjeda, al sad i za hrvatsku vazi ovo
Ustavni sud je ovdje godinama zadnja rupa na svirali. Nemam dojam da ga neko shvaća ozbiljno. Vozi, Miško...
Zato se odmah smijene organizatori zbog grubog kršenja sudske odluke
@Bostan27: 1. Bugojno (pokusaj rusenja crkve sv. Ante eksplozivom, tada najvece crkve u BiH), 2. crkva u selu Luzani spaljena do temelja, 3. ubojstvo dvojice fratara u samostanu/ crkvi u Fojnici (to je gore od rusenja!), 4. Bjelavici – filijalna crkva devastirana i opljackana, 5. Bukovlje, zupna kapela opljackana, a potom spaljena… Ukratko: ARBiH je potpuno unistila ili ostetila 38 zupnih crkava, 37 ostalih crkava, 94 kapele, 49 zupnih kuća, 7 samostana i 94 katolicka groblja.
@Bostan27: Ovo je ti je odgovor tvoj upit nekom decku da navede bar 5 katolickih bogomolja koje je ostetila ARBIH… Brojke ne lazu. Raspitaj se! Hrvati nisu nevinasca I ne umanjujem zlocine pocinjene od idiota u ime moga naroda, ali sto vi volite sebe smatrati andjelima, to je nevidjeno, cast izuzecim. Proporcionalno gledano, zlocini ARBiH daleko nadmasuju zlocine HVO-a... Ja sam spreman oprostiti i traziti oprost, ali ovdje je to tesko zbog antihrvatske histerije.
Nepostojeći - slave nepostojeće!
Zar se postuje odluka suda nepostojeće RBiH
Herceg Bisna i HVO kao i Hrvatska spasili su BiH od unistenja..samo sto neki nece da priznaju a znaju i sami da je tako..
Kakv BOSNA TAKVA I HERCEGOVINA
Oni koji kažu i misle da HB ne postoji, ti dalje od Mostara nisu išli. Što braniti ljudima ono što im pripada !?
Poslije mirovnog sporazuma važi smao taj sporazum. Šta je bilo 92.93.94. nevaži više. Nas ionako guraju svi u zajednicu sa Srbijom. O tome se nikome nepiše. Svi šute. A nema nam spasa. Koja budala vodi tu protivhrvatsku politiku a ta država nas okružuje i sa sjevera i sa zapada i sa juga. A mi na istok.
@Termiti Pa vi i jeste srbi. Ista vam je glazba, ista vam je kultura, imate koride i jedni i drugi…….……U Sarajevu, samo Aca Lukas, Dara Bubamara…… I ostale cajke. Kao da si u sred Beograda. Samo vi idite u novu neoosmansku tvorevinu, ali nas Hrvate iz Herceg Bosne, necete povest na Istok. Mi smo vec EU stanovnici.
@gooUser1573290720 Nemojte pričati gluposti. Bošnjački filozof i akademik Muhamed Filipović zna tačno da ima hrvatsko podrijeklo iz Zagorja. Njegovi predci su prešli na islam a on sam je uvijek bio za zajednicu sa Srbijom. Znači niko pitako ko je ko nego sve je stvar opredjeljenja. Razlika između osobnog i političkog opredjeljenja je da većina bošnjaka neželi u savez sa Srbijom pa daje novo osmansko carstvo. Ali Turci imaju svojih problema, njih neiteresuje to više.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja sam iz Herceg Fosne i volim Srbe jer mi je otac bio Hrvat Srpske nacionalnosti.