Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Red je i bio da TK i svi ostali kantoni dobiju ono sto im i pripada👍
Odmazda posrnulom režima. SDA može zaboraviti na urbano područje Sarajeva. Ilidzu mogu sanjati.
Nek idu malo pare u Tuzlu,Zenicu,Mostar,Bihać,Goražde,Travnik
Samo u sarajevskom kantonu se svugdje kucaju pdv racuni...u ostalim tesko...
Ma realno treba dati više svima, ali Sarajevo skupi više nego ovi svi ostali zajedno, imamo primjer Tuzle koja je kao najmnogoljudnija ali priliv poreza ko u trafici.
Ti nisi normalan, TK je najveći privredni centar i motor razvoja države sa najvećim izvozom. Prohodi od EPBIH računaju se iskljucivo sarajevu a struju proizvodi TE Tuzla. Odbi EPBIH i BH Telecom Sarajevu i dobit ces realan priliv, ostaju budžetlije. TK je upravo zbog toga i inicirao ukidanje pondera Sarajevu, dok TK radi budžetsko Sarajevo se gradi.
E. hoćemo li sada početi naplaćivati studiranje UNSA bilo kome ko ne živi u Kantonu, korištenje studentskih domova također, povuči pare sa Federalnog nivoa za obrazovanje, kulturu i sve što ustavno tamo ne pripada. 20% ljudi u BiH je funkcionalno nepismeno, van kantona Sarajevo to je i 40%, porez se plaća sporadično, potrošnja je generalno niska, a potrošnja je osnova današnjih ekonomija. Kanton mora jasno definisati svoje mjesto u BiH.
Sa Sarajevom su zavrsili za sva vremens svakako.
kako god raspodjelili ide uhljebima i da se pare izvuku preko tendera, suplja o razvoju vide se da se nista nebradi fol svi ce sobit isto hahaha, niste sposobni za ovolike godine bar brzu cestu do tuzle, travnika, bihaca a fol se voli bosna a putevi brukani sramota....
Dosta se rintalo za Sarajevo
I DALJE JE NEPRAVEDNA RASPODJELA I TO SVE TREBA IZJEDNAČITI
Trojki je drzava od Čvile do Čaršije, ostalo je na prodaju.
Dok je trojka u Sarajevu nikad ne dobili taj ponder... Rođen sam u Sarajevu i živim u Sarajevu...
Milijardu i po budzet, zavalili se jos 600 miliona,sta nije jasno klosarima, nije BiH od Carsije do Marin Dvora
Dosta je i bilo
Spomenuo Travnik, Banjaluku, Brčko i Zenicu, a Tuzlanski kanton ne postoji. IDIOT
pomenuo da voli , kao dio BiH. Ali znam da je frustracija prevelika da bi mozak normalno radio. treba sad malo smanjiti zahtjeve i svesti se na običnog a ne povlaštenog građanina. kako će to sarajlijice podnijet.