Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svjesno degradiranje funkcije Ustavnog suda FBIH od strane VSTV-a na čelu sa Tegeltijom.
Znači Incko nikoga ne treba pitati da bi koristio "bonske ovlasti". Bonske ovlasti daju viskom predstavniku neograničene mogućnosti reagovanja. Kao vrhovni tumač Dejtonskog sporazuma, visoki predstavnik ima najveću odgovornost za njegovu provedbu. Vijeće sigurnosti ga je imenovalo, i nikakav PIK njemu ne daje mandat da djeluje. Sa tzv. Bonskim ovlastima koje su nakandno donosene u Petersburgu kraj Bonna, tada su se složili svi tadašnji potpisnici Dejtinskog sporazuma.
Visoki predstavnik je i zasrao sa njegovim mandatima...
vi ste i postavljeni da ni o čemu važnom ne odlučujete ne znam što se bune
Gispodzo Martinovic mislim da od tog vaseg pisma nista biti nece isto kao da ste ga meni osobno uputili.Imam dojam da su u VSTV- u sve do jednog rezimski poslusnici i uhljebi a za neke se i javno zna poput Tadicke i Burzicke a tu kao slag dodze i onaj " cupo " Tegeltija
Naš narod ne razumije, a mediji to očigledno ne prenose, da je za bilo kakvu intervenciju Visokog predstavnika potrebna jednoglasna odluka PIC-a (ili nekog drugog organa?) u kojem su Rusi, koji već godinama ulažu veto na svaki pokušaj.
@Dezmond Ma naravno da ne treba. Bonske ovlasti daju viskom predstavniku neograničene mogućnosti reagovanja. Kao vrhovni tumač Dejtonskog sporazuma, visoki predstavnik ima najveću odgovornost za njegovu provedbu. Vijeće sigurnosti ga je imenovalo, i nikakav PIK njemu ne daje mandat da djeluje. Sa tzv. Bonskim ovlastima koje su nakandno donosene u Petersburgu kraj Bonna, tada su se složili svi tadašnji potpisnici Dejtinskog sporazuma.
Sto bi volio da mu Paddy Ashdown udari plesku.