Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajmo Bošnjaci iz dijaspore svi izvaditi ponovo bosanski pasoš i državljanstvo, i glasati u BiH.
To znači da faktički svi koji ste izgubili bh. državljanstvo stjecanjem državljanstva druge države s kojom BiH nema biletarlni sporazum, ustvari bh. državljanstvo niste izgubili. Obzirom da su ove odredbe zakona ništavne, ništavnost znači da ista djeluje \"ex tunc\" odnosno unazad ili jednostavnije rečeno odredba koja je proglašena ništavnom smatra se da nikada nije niti postojala. Koji je mehanizam pononog upisa u bh. državljane ne znam, pretpostavljam da će biti neophodno samo podnijeti zahtjev.
Hvala bogu d u ovom beznadju dodje jedna pozitivna odluka! Pitanje je samo kako ce je postovati nadlezne institucije.
Ko je u stanju da mi oduzme drzavljanstvo ko ba aaaaa da mu mamicu sprcim sandzama su davali pasose iako spikaju ekavski.
Kada su skinuli ljiljane sa bih pasosa ja sam uzeo americku sharu cim sam stekao pravo na to. Zemlja za koju sam ratovao i 3x ranjavan bio nazalost vise ne postoji jer su nas prodali.
Ne znam zašto je Klix dozvolio da se ovaj članak komentariše. Odluke suda se ne komentiraju, a naročito ne odluke Ustavnog suda. One su konačne, pravosnažne i izvršne.
http://www.einbuergern.de/content/e1317/index_ger.html dzemo evo ti link procitaj pod brojem 14. mislim da grijesis kada kazes da ce svabe kaznjavat bosance ako opet zatraze svoje maticno drzavljanstvo jer postoje zemlje koje ne daju svojim drzavljanima ispis a to upravo ovaj zakon donijet kroz ustavni sud da bosanci i hercegovci ostaju na papiru doticni (iako su kratkotrajno odrekli drzavljanstva bih ) do smrti.pozz
Na koga se odnosi ovaj zakon? na one sto su se morali odreci BH drzavljanstva ili na one koji namjeravaju steci strano drzavljanstvo? jeli se odnosi zakon na predhodne ili buduce generacije?
@mack naravno da ti se ovim promjenama te pare nece nikad vratiti. nisi se morao odricati zbog bosne nego zbog njemacke.
pravo da vam kažem, zaboli me neka stvar. imam samo ovo naše državljanstvo, a država se prema meni i stotinama hiljada sličnim meni odnosi kao maćeha. prije rata sam živio u sloveniji, mogao sam dobiti njihovo državljanstvo kad su se \"osamosvojili\" - nisam, sam sam kriv, danas bih dao zicegu da sam uzeo. vratio se sredinom 92, ratovao, ranjen, i sad nosim geler u nozi, otišao ponovo vani 98, sad živim u državi u kojoj bih se morao odreći bh državljanstva ako hoću njihovo - ispunio sam sve uslove, ali nekako mi ŽAO, glupi patriotizam. ali sutra, kad mi zbog djece, isteka ugovora, uslova za penziju, bilo čega bude potrebno samo NJIHOVO državljanstvo, majke mi sve više razmišljam, pa šta ja to imam od NAŠEG državljanstva - da me svaki put kad ulazim u šengen zadržavaju iako imam njihove kreditne kartice, potvrde o stalnom prebivalištu, potvrdu o nekretninama. brzo ću se IZ PRAKTIČNIH RAZLOGA odreći bh državljanstva - i SVE MANJE MI JE ŽAO
Lagumdžija otpadnik, SDA Snaga Bosne.
Hvala dragom bogu vise....
ako imate npr. austrijsko državlanstvo i sad možete steći ili već imate bosansko, dakle imate dvojno državljanstvo, to vam niko više na svijetu nemože poništiti ili oduzeti. druga je stvar kad vam npr. austrijanci postave uslov da se morate odreći bosanskog da bi dobili austrijsko. nije nikakav problem, odreknete se bosanskog, uzmete austrijsko i kad dobijete austrijsko državljanstvo, onda opet uzmete naše.
A zasto ne napisete koliko je koštalo odricanje i ispis iz BiH državljanstva ii da li se po ovom novom zakonu mogu te pare vratiti. Država je naplaćivala oko 2500 € po zahjevu za ispis iz državljanstva nelegalno i sada je to neustavno a pare zadržala. Druga stvar od sandžaklija je naplaćivala i naselila u BiH na hiljade i evo sad hoće još da i zavladaju Bosnom ???? Znači ovo do sada je bila jedna obična pljačka i otimačina , kao sve do sada ?????
BOLI ME K.U.R.A.C ZA DRŽVLJANSTVO DRŽAVE KOJA NI NE POSTOJI...KOME JOŠ TREBA PASOŠ BiH AKO IMA AMERIČKI ILI NEKI DRUGI PROZAPADNJAČKI.. KOGA OVIM FOLIRAJU OVI SDA\'DŽUKCI.... BAKIR IZETBEGOVIĆ JE NAJVEĆA RATNA I PORATNA LOPURDA U BiH I NE MOĐE GA OPRATI NIŠTA....PA NI OVE NEBULOZE...
Bravo SDA, konačno da se ponište odluke koje su donijeli sdp i vlada izdajničke alijanse za progone prije 10 godina. Samo tako SDA.
@hajdebudipam... Niko NE SMIJE ni A da ti kaze! Vidim da si odakle i ja,i dok Alija govori mirno spavajte rata nece biti,ovo nije nas rat uleti arkan 1.aprila i napravi masakar nad civilima i odpoce etnicko ciscenje,a Sarajevo demonstrira za mir,Alija moli JNA da nas stiti hehe,ja ko dijete sve pamtim,i sad neki s.u.p.a.k nesto da prigovara sto smo MORALI otici, Svaki cm BiH je moja zemlja