|

Ustamujić se sastao sa članovima Evropskog parlamenta u Strazburu

Ustamujić se sastao sa članovima Evropskog parlamenta u Strazburu
195
Piše: E. G.
14.1.2015. u 20:23
32
komentara
195

dijeljenja
Ustamujić se sastao sa članovima Evropskog parlamenta u Strazburu Mirza Ustamujić i Jozo Radoš
Mirza Ustamujić, bivši federalni zastupnik i član Demokratske fronte, sastao se danas u Strazburu u odvojenim sastancima sa članovima Evropskog parlamenta Jozom Radošem, bivšim ministrom odbrane Republike Hrvatske, Davorom Stierom, Ružom Tomašić i Eduard Kukanom, diplomatom i bivšim ministrom vanjskih poslova Slovačke.
Ustamujić je upoznao članove Parlamenta da je Predsjedništvo BiH nedavno usvojilo Prijedlog izjave o prihvatanju zaključaka Vijeća za vanjske poslove EU čime su se obavezali na provođenje svih nephodnih reformi.

On je podsjetio da su lideri političkih stranaka okupljeni oko većine na državnom nivou izrazili punu podršku njemačko-britanskoj inicijativi kako bi se otklonio postojeći zastoj i ubrzao proces integracija BiH u EU.

Mirza Ustamujić i Davor Stier Mirza Ustamujić i Davor Stier


Članovi Evropskog parlamenta iskazali su optimizam nakon održanog sastanka i istakli kako očekuju veoma brzo formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini koja bi čim prije počela sa reformama, te da predložena inicijativa predviđa politiku "malih koraka" u procesu koji će pokazati jasan smijer kojim treba ići kako bi Bosna i Hercegovina postala članicom Evropske porodice zemalja.

Radoš, Stier i Tomašić su članovi Delegacije za Bosni i Hercegovinu i Kosovo Evropskog parlamenta, dok je Kukan predsjednik Delegacije EU za Srbiju u stabilizaciju i pridruživanju.

Ustamujić će se sutra sastati sa zvaničnicima zaduženim za pitanja proširenja i ekonomska pitanja, te pitanja vanjske politike Evropskog paralmenta.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...