BiH
171

Ustamujić: Moj ulazak u DF nije uvjetovan bilo čime, o SBB-u ne želim govoriti

Piše: E. G.
Mirza Ustamujić
Mirza Ustamujić
Mirza Ustamujić, bivši član Saveza za bolju budućnost-Fahrudin Radončić, potvrdio je za Klix.ba da je postao član Demokratske fronte-Željko Komšić, kako smo ranije danas objavili.

Ustamujić je u kratkoj izjavi za Klix.ba rekao da ne želi javno govoriti o razlozima napuštanja SBB-a. Premda su mediji ranije pisali kako je između njega i Radončića "puklo" kada je Radončić shvatio kolika je Ustamujićeva popularnost u stranci i javnosti, zatim da je do razlaza došlo onda kada je, navodno, Radončić odlučio da ga ne stavi ni na jednu stranačku listu na Općim izborima i slično, Ustamujić kaže da su to sve nagađanja i da ne želi ništa komentirati, a naročito ne "pljuvati" po bivšoj stranci.

Naglašava da je javnost mogla vidjeti da nije čak ni učestvovao u predizbornoj kampanji ove stranke i da se još ranije povukao iz svega, a iz predizborne kampanje ponajviše, jer je u tom periodu imao smrtni slučaj u porodici.

Kada je riječ o prelasku u DF, Ustamujić kaže kako ulazak u tu stranku nije bio uvjetovan s bilo koje strane.

"Niti sam ja šta tražio ulaskom u stranku, niti su oni, jednostavno o tome nije bilo priče. Ja sam član DF-a kao i svi drugi članovi, nije bilo govora o mojoj eventualnoj poziciji unutar stranke", rekao nam je Ustamujić.

Kaže kako se njegovi politički stavovi podudaraju sa DF-om i da je zbog toga odabrao biti njen član, kao i da Komšića smatra stranačkim liderom koji je pokazao najviše senzibiliteta za probleme građana.

"Osim toga, kako je javnosti već poznato, ja sam se i u Federalnom parlamentu zalagao za donošenje zakona koji sprečavaju korupciju, posvetio sam dosta vremena tome, a DF-ov program i opredjeljenje je također borba protiv korupcije", dodaje Ustamujić.