BiH
0

Uspješna promocija Banke koštane srži u Vitezu

Piše: N. J.
Priznanje za ministra zdravstva SBK Nikolu Grubišića
Priznanje za ministra zdravstva SBK Nikolu Grubišića
U prostorijama FIS-a u Vitezu provedena je akcija prikupljanja uzoraka krvi za potrebe formiranja Registra Banke koštane srži u Bosni i Hercegovini za općine Vitez i Novi Travnik.

Tom prilikom je krv dalo 80 građana sa područja ovih općina i ta će krv biti transportovana u KBC Zagreb na tipizaciju. Iste večeri, u četvrtak, je u svadbenom salonu FIS-a održana prva donatorska večer, sa ciljem prikupljanja sredstava za tipizacije krvnih uzoraka na kojoj je prisustvovalo 350 gostiju, među kojima i 20 članova Kantonalnog odbora HDZ-a na čelu sa predsjednicom Lidijom Bradarom.

Pokrovitelji ove večeri su bili Vlada Srednjobosanskog kantona, Ministarstvo zdravstva SBK, Općina Vitez i Općina Novi Travnik. Tom prilikom su funkcioneri prihvatili da finansijski pokriju određeni broj tipizacija za građane sa svog područja, čime su pokazali da su u službi svojih građana.

Uspješna promocija u Vitezu
Uspješna promocija u Vitezu

Među sponzorima su bili i bh. nogometaši Edin Džeko i Miralem Pjanić koji su za potrebe aukcije potpisali svoje dresove, a prisutni su bili i drugi ugledni gosti. Goste su zabavljale mlade zvijezde Marina Prce, Toni Damijanović i Denial Ahmetović sa svojim bendom, te su na ovaj način dali svoj ​​doprinos ovom humanom projektu. Sredstva prikupljena na ovoj večeri će biti usmjerena za tipizacije.

Iz NVO Mala koja vodi ovaj projekt zahvalili su svim građanima Viteza i Novog Travnika te prijateljima i partnerima koji su pomogli da i ova aktivnost bude uspješna.