Vraćanje u prošlost
33

Ušminkani oldtimeri na Trgu Krajine u Banjoj Luci

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Uz radoznale poglede i veliki broja posjetilaca na Trgu Krajine u Banjoj Luci danas je održana jedanaesta izložba oldtimera, pod nazivom “Oldtimer susret 2012”.

Organizator današnjeg okupljanja u gradu na Vrbasu je Auto-moto društvo “Banja Luka”, a posjetioci su imali priliku da vide oko 40 starih, ali izuzetno očuvanih i uglancanih automobila.

“Ovakve izložbe predstavljaju jedinstvenu priliku da se građani na praktičan način upoznaju s istorijskim razvojem automobilske industrije”, poručili su organizatori manifestacije.

Brojni Banjalučani koji su danas radoznalo zastajali pored “ušminkanih staraca”, vlasnike četvorotočkaša zapitkivali su o pojedinostima njihovih modela.

“Sa ovakvom Folcikom sam prvi put išao na more. U njoj me je otac vozio u školu, pa sam izuzetno sretan što i svojoj djeci danas mogu pokazati taj automobil”, rekao je za portal Klix.ba Banjalučanin, koji je sa dvoje mališana došao na današnju izložbu.

Slične komentare imali su i ostali građani koji su u centru Banje Luke, koji su imali priliku da se vrate u prošlost automobilizma na ovim prostorima.