{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usluge centra u Smolući koristilo 250 osoba

25.6.2012. u 16:49
0
0
Usluge centra u Smolući koristilo 250 osoba
0
Usluge centra u Smolući koristilo 250 osoba
Sedamnaest ovisnika iz svih dijelova BiH trenutno je smješteno u Centar za liječenje ovisnika u Smolući kod Lukavca, kroz koji je u minulih osam godina prošlo oko 250 osoba.
Vlada Tuzlanskog kantona nedavno je odobrila 80.000 KM, a do kraja godine ovaj centar bi trebao postati javna ustanova, jer je usvojen Elaborat o društvenoj opravdanosti takve transformacije.

Direktor Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Nermin Mujkanović kaže kako je osnivač Centra Islamska zajednica, a Tuzlanski kanton će u narednom periodu preuzeti dio obaveza, u prvom redu finansijske prirode.

U Centru očekuju da će vrlo brzo biti riješeni njihovi gorući problemi i da će u budućnosti na adekvatniji način odgovoriti svojoj primarnoj zadaći - liječenju ovisnosti. Iako je osnivač Centra u Smolući Islamska zajednica, direktor Mujkanović kaže kako su usluge koristile osobe različitih nacionalnosti i vjerskih uvjerenja. Svi korisnici, navodi Mujkanović, mogu birati vrstu terapije, a u Smoluću su dolazili i državljani BiH, koji žive i rade u inozemstvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: