Milorad Barašin
0

Uskoro završetak istrage u predmetu "Dobrovoljačka"

SRNA
Milorad Barašin
Milorad Barašin
Glavni tužilac BiH Milorad Barašin izjavio je da će uskoro biti završena istraga u predmetu "Dobrovoljačka", koju Tužilaštvo BiH vodi od 2006. godine.

"Upravo mi je ovih dana međunarodni tužilac, koji radi taj predmet, podnio izvještaj. Mijenjao se međunarodni tužilac, sada je taj predmet preuzeo drugi tužilac i istraga će se vrlo brzo okončati", rekao je Barašin u emisiji Radija Slobodna Evropa u kojoj je gostovao zajedno sa tužiocem Srbije za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Barašin je za Radio Slobodna Evropa rekao da je uvijek smatrao da državljanima BiH, ukoliko je krivično djelo počinjeno u BiH, treba i suditi u BiH.

Vukčević je istakao da je saradnja srbijanskog Tužilaštva sa Tužilaštvom BiH najgora u regionu i da mnogo bolje sarađuje sa Zagrebom, Podgoricom i Skopljem, čak i sa Euleksom na Kosovu, nego sa Sarajevom. Barašin se nije složio sa ovom konstatacijom Vukčevića, navodeći da hrvatsko i srbijansko tužilaštvo sarađuju, ali da se njihova saradnja "lomi preko interesa građana BiH".