Radovi pri kraju
221

Uskoro useljenje 62 izbjegličke porodice u zgradu u zeničkom naselju Radakovo

Piše: E. M.
Zgrada u zeničkom naselju Radakovo (Foto: E. M./Klix.ba)
Zgrada u zeničkom naselju Radakovo (Foto: E. M./Klix.ba)
Zgrada za izbjeglice i raseljene osobe na području Zenice uskoro će primiti svoje korisnike, a ukupna vrijednost projekta, koji se privodi kraju, iznosila je više od pet miliona KM.

Radovi na izgradnji zgrade za 62 porodice iz kategorije raseljenih osoba i izbjeglica počeli su u novembru 2016. godine, a ovih dana u toku su završni radovi te bi porodice koje su odabrane javnim pozivom za nekoliko mjeseci trebale useliti u svoje stanove.

Stambena zgrada obuhvata 3.490 kvadratnih metara prostora i 62 stana, čime su ispunjeni zahtjevi Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, a projekt je realiziran u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja iz čijeg su fonda osigurana i sredstva za gradnju.

Prema službenim evidencijama iz 2016. godine u Zenici su 233 raseljene osobe, a ovaj stambeni kompleks osigurat će budućnost za 62 porodice.

Iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenice su istakli kako je realizacija ovog projekta od velikog značaja za raseljene osobe i izbjeglice na području Zenice te da su ponosni realizacijom ovog projekta.