{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro ugovor o radovima na putu Banja Luka - Doboj

S
21.8.2010. u 22:15
0
12
Uskoro ugovor o radovima na putu Banja Luka - Doboj
0
Uskoro ugovor o radovima na putu Banja Luka - Doboj
Foto: Ilustracija
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da se razgovori sa potencijalnim investitorima i izvođačima radova na dionici autoputa Banja Luka - Doboj nastavljaju, te izrazio nadu da će "ovih dana doći do ugovora o izvođenju radova".
"Sada se, prije svega, pregovora za dionice Banja Luka - Doboj i Banja Luka - Glamoč, odnosno pravac za Split. Mreža autoputeva RS davaće podkoncesije. Ići će se po dionicima, jer pregovarači ne mogu da dobiju sredstva od svjetskih investitora - Evropske banke za obnovu i razvoj ili Evropske investicione banke, već idu na to da ih domaće banke podrže u ovom projektu", objasnio je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, sada se u vrlo kratkom roku može dogovoriti prva dionica Banja Luka - Doboj, jer je završeno rješavanje imovinskih odnosa.

On je za banjalučku Alternativnu televiziju rekao da je do sada o koncesiji razgovarano sa nekoliko kompanija iz raznih zemalja svijeta, Kine, Slovenije, Austrije, Španije, Izraela...

"Predstoje veliki razgovori, jer različite kompanije iz različitih zemalja nude svoje uslove, a mi moramo da se opredijelimo za jednu od njih. Nadamo se da će to biti najpovoljniji uslovi za RS", rekao je Čubrilović i dodao da će, ukoliko dođe do ugovora o koncesiji, jedan od uslova biti da dio posla, bar 50 procenata dobiju domaće firme.

"Na taj način podržavamo građevinsku operativu, što je u ovo vrijeme nezaposlenosti veoma važno", rekao je Čubrilović.

On je dodao da je realno i objektivno da do kraja septembra bude završen lot jedan i dva na dionici autoputa Banja Luka - Gradiška, ali da nije objektivno da lot tri bude definitivno završen.

"Završetak Mahovljanske petlje očekuje se za godinu i po dana. Nećemo insistirati na samom završetku posla, mada mislim da će lot jedan i dva biti definitivno završen", rekao je Čubrilović.

Čubrilović je ponovio da Vlada RS nema nikakvih posljedica ni pravnih ni finansijskih u koncesiji sa austrijskim "Štrabagom" i da je razgovor sa njima o koncesiji definitivno završen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: