Gradnja autoputa
0

Uskoro ugovori o koncesiji za dionicu Banja Luka - Doboj

SRNA
Uskoro će biti potpisani ugovori o koncesiji za izgradnju dionice autoputa Banja Luka - Doboj, najavio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

On je precizirao da bi u narednih desetak dana trebalo da budu privedeni kraju pregovori i potpisani ugovori o koncesiji za izgradnju te dionice autoputa.

"Imamo zanteresovanih firmi iz više država, pregovori i sada traju, ali o detaljima nije vrijeme da se govori", rekao je Čubrilović novinarima u Banjoj Luci. 

Čubrilović je naglasio da će uslov Vlade RS za budućeg koncesinara biti da velikim dijelom angažuje izvođače radova iz RS. 

Navodeći da je u pripremi izgradnje autoputeva urađeno mnogo posla, posebno na dionici Banja Luka - Doboj za koju je završena projektna dokumentacija, te riješeni imovinski odnosi, Čubrilović je rekao da se u ovom trenutku može ići na raspisivanje tendera. 

Prema njegovim riječima, završetak pregovora o koncesiji sa "Strabagom" riješen je na osnovu potpisanog ugovora o koncesiji bez finansijskih posljedica za RS. 

Vlada RS je koncesiju za izgradnju prvo  povjerila "Strabagu", ali je saradnja kasnije prekinuta.