Općina Novi Grad
0

FOTO / Uskoro tubing staza na padinama Mojmila

Sarajevo-x.com
Na padinama brda Mojmilu uskoro će biti završena izgradnja tubing staze u okviru prve faze projekta.

Naime, utoku su završini radovi na upravnom objektu koji se sastoji iz radnih prostorija i manjeg ugostiteljskog objekta. Uposlenici firme Mibral postavljaju betonske ploče oko objekta, a završen je i teren za basket, mali nogomet i odbojku. Po završetku građevinskih radova Javno preduzeće “ZOI'84“ će postaviti pokretnu i tubing stazu. Općina Novi Grad Sarajevo je finansijer radova u iznosu od 245,628 KM.

"U proteklih osam godina Općina provodi aktivnosti na revitalizaciji Parka šume Mojmilo. Do sada je urađeno više projekta: arboretum, izgradnja komunalne eko-kuće, šetnice na Mojmilu od dobrinjske strane, trim staza, obnovljeno igralište na vrhu Mojmila, te je u toku aktivnost na izgradnji tubing staza. U narednom periodu planiramo izgradnju baby ski-lifta, te teniskih terena sa ugostiteljskim objektima, kao i nastavak otkupa zemljišta za realizaciju navedenih aktivnosti koje će se provesti po usvajanju regulacionog plana. Paralelno s tim, Općina će razmotriti mogućnost izgradnje kanalizacione mreže i saobraćajnica, a što će biti definisano regulacionim planom", rekao je Hadžić.

Tubing staza će biti mjesto za rekreaciju najmlađih i predstavljati ulazni dio za ostale sadržaje na lokalitu Mojmila, saopšteno je iz Pres-službe Općine Novi Grad.