Vukadinova inicijativa
107

Uskoro tematska sjednica o utrošku novca tokom EYOF-a

A. P.
Na inicijativu vijećnika Tonija Vukadina iz Naroda i pravde na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva donesena je odluka o održavanju tematske sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva na temu EYOF-a. U fokusu tematske sjednice očekuje se da bude detaljan finansijski izvještaj, saopćeno je iz ove stranke.

U zahtjevu za održavanje tematske sjednice vijećnik Naroda i pravde Toni Vukadin navodi kako je iza EYOF-a kao značajne manifestacije ostalo jako puno neobjašnjenih i nejasnih stvari.

"Javnost je kao posebno sporan momenat prepoznala izdvajanje i način utroška oko milion KM koji su potrošeni na ceremoniju otvaranje kao i način utroška sredstava za smještaj itd. Tematsku sjednicu je posebno potrebno održati jer niko još uvijek nema nikakvog uvida u način utroška sredstava po pojedinim stavkama“, naveo je Vukadin.

Vukadin podsjeća da je vijećnicima Gradskog vijeća Grada Sarajeva jedino bio predočen izvještaj o manifestaciji ali taj izvještaj nije sadržavao informacije o troškovima.

"Važno je da sve informacije budu dostupne ne samo vijećnicima već i svim građanima Sarajeva. Gradska uprava mora izaći sa jasnim i detaljnim izvještajem kako je novac trošen. Činjenica da je samo ceremonija otvaranja plaćena oko milion KM a da građanima nikad nisu obrazloženi stvarni troškovi cijele manifestacije budi sumnje u transparentnost. Stoga je ova sjednica poziv da se sve informacijie učine dostupnim“, navodi Vukadin.

Termin održavanja tematske sjednice naknadno će utvrditi Kolegij Gradskog vijeća Grada Sarajeva.