|

Uskoro tematska sjednica o utrošku novca tokom EYOF-a

Uskoro tematska sjednica o utrošku novca tokom EYOF-a
107
A. P.
31.10.2019. u 09:27
16
komentara
107

dijeljenja
Uskoro tematska sjednica o utrošku novca tokom EYOF-a
Na inicijativu vijećnika Tonija Vukadina iz Naroda i pravde na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva donesena je odluka o održavanju tematske sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva na temu EYOF-a. U fokusu tematske sjednice očekuje se da bude detaljan finansijski izvještaj, saopćeno je iz ove stranke.
U zahtjevu za održavanje tematske sjednice vijećnik Naroda i pravde Toni Vukadin navodi kako je iza EYOF-a kao značajne manifestacije ostalo jako puno neobjašnjenih i nejasnih stvari.

"Javnost je kao posebno sporan momenat prepoznala izdvajanje i način utroška oko milion KM koji su potrošeni na ceremoniju otvaranje kao i način utroška sredstava za smještaj itd. Tematsku sjednicu je posebno potrebno održati jer niko još uvijek nema nikakvog uvida u način utroška sredstava po pojedinim stavkama“, naveo je Vukadin.

Vukadin podsjeća da je vijećnicima Gradskog vijeća Grada Sarajeva jedino bio predočen izvještaj o manifestaciji ali taj izvještaj nije sadržavao informacije o troškovima.

"Važno je da sve informacije budu dostupne ne samo vijećnicima već i svim građanima Sarajeva. Gradska uprava mora izaći sa jasnim i detaljnim izvještajem kako je novac trošen. Činjenica da je samo ceremonija otvaranja plaćena oko milion KM a da građanima nikad nisu obrazloženi stvarni troškovi cijele manifestacije budi sumnje u transparentnost. Stoga je ova sjednica poziv da se sve informacijie učine dostupnim“, navodi Vukadin.

Termin održavanja tematske sjednice naknadno će utvrditi Kolegij Gradskog vijeća Grada Sarajeva.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...