{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro sastanak hrvatskih stranaka

S
10.11.2009. u 17:02
0
0
Uskoro sastanak hrvatskih stranaka
0
Uskoro sastanak hrvatskih stranaka
Božo Ljubić
Predstavnici četiri stranke potpisnice Kreševske deklaracije danas su u Mostaru potvrdili da će u organizaciji HDZ-a 1990 uskoro biti organizovan prošireni svehrvatski sastanak.
HDZ 1990, HSP (Đapić-dr.Jurišić), HSS-NHI i NS "Radom za boljitak" zaključile su da bi se na tom sastanku trebalo da nađu predstavnici svih hrvatskih stranaka, visoki crveni velikodostojnici, državni parlamentarci, ali i zastupnici dva HDZ-a iz hrvatskog Sabora.

Cilj sastanka bio bi upućivanje jasne poruke da BiH ne može biti funkcionalna sve dok Hrvati ne ostvare punu ravnopravnost.

Predsjednik HSP-a BiH (Đapić-dr. Jurišić) Zvonko Jurišić kritikovao je nepojavljivanje predsjednika HDZ-a BiH Dragan Čović na današnjem sastanku, ali je ipak, kao i ostale stranke, pružio podršku HDZ-u u nastavku butmirskog procesa pod uslovom da je u njihova zalaganja ugrađena Kreševska deklaracija.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić, komentarišući butmirski proces i ustavne promjene, rekao je da će i dalje zastupati sveukupnu reformu, koja će podrazumijevati ukidanje dva entiteta i uređenje federalnih jedinica, pri čemu broj jedinica nije primaran.

Govoreći o tome da li je službeni Zagreb od hrvatskih pregovarača tražio prihvatanje butmirskog paketa, Ljubić je odgovorio da su predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić i premijer Jadranka Kosor jasno podržali ravnopravnost Hrvata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: