Uskoro sastanak hrvatskih stranaka

S
SRNA
10.11.2009. u 17:02
0
0
Uskoro sastanak hrvatskih stranaka
0
Uskoro sastanak hrvatskih stranaka Božo Ljubić
Predstavnici četiri stranke potpisnice Kreševske deklaracije danas su u Mostaru potvrdili da će u organizaciji HDZ-a 1990 uskoro biti organizovan prošireni svehrvatski sastanak.
HDZ 1990, HSP (Đapić-dr.Jurišić), HSS-NHI i NS "Radom za boljitak" zaključile su da bi se na tom sastanku trebalo da nađu predstavnici svih hrvatskih stranaka, visoki crveni velikodostojnici, državni parlamentarci, ali i zastupnici dva HDZ-a iz hrvatskog Sabora.

Cilj sastanka bio bi upućivanje jasne poruke da BiH ne može biti funkcionalna sve dok Hrvati ne ostvare punu ravnopravnost.

Predsjednik HSP-a BiH (Đapić-dr. Jurišić) Zvonko Jurišić kritikovao je nepojavljivanje predsjednika HDZ-a BiH Dragan Čović na današnjem sastanku, ali je ipak, kao i ostale stranke, pružio podršku HDZ-u u nastavku butmirskog procesa pod uslovom da je u njihova zalaganja ugrađena Kreševska deklaracija.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić, komentarišući butmirski proces i ustavne promjene, rekao je da će i dalje zastupati sveukupnu reformu, koja će podrazumijevati ukidanje dva entiteta i uređenje federalnih jedinica, pri čemu broj jedinica nije primaran.

Govoreći o tome da li je službeni Zagreb od hrvatskih pregovarača tražio prihvatanje butmirskog paketa, Ljubić je odgovorio da su predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić i premijer Jadranka Kosor jasno podržali ravnopravnost Hrvata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: