{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro sanacija krova OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija" u Goraždu

F
2.12.2013. u 16:10
65
7
Uskoro sanacija krova OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija" u Goraždu
65
Uskoro sanacija krova OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija" u Goraždu
Sa potpisivanja ugovora (Foto: FENA)
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Dževad Adžem potpisali su danas u Goraždu Ugovor o sufinansiranju/finansiranju kapitalnog projekta iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.
Ugovor podrazumijeva izdvajanje 35.000 KM iz budžeta FBiH, a koje će osigurati Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, za sanaciju krova na objektu OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija".

"Ova obrazovna institucija je sa 700 učenika jedna od najvećih škola u BiH, a objekt škole izgrađen je 1952. Stoga smo sigurni da su ova sredstva otišla za pravu namjenu", kazao je u izjavi za Fenu federalni ministar obrazovanja i nauke.

Inače, za realizaciju projekta poboljšanja uvjeta rada, kojim će biti obuhvaćeno 30 odgojno-obrazovnih institucija u FBiH, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je u tekućoj godini izdvojilo 850.000 KM.

Mašić se nada da će ovaj iznos naredne godine biti i uvećan, a sve u cilju unapređenja uvjeta rada u obrazovnim institucijama u FBiH.

Ugovori su ranije potpisani s Kantonom Sarajevo, Zeničko-dobojskim, Tuzlanskim, Unsko-sanskim i Hercegovačko-neretvanskim kantonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: