BiH
65

Uskoro sanacija krova OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija" u Goraždu

FENA
Sa potpisivanja ugovora (Foto: FENA)
Sa potpisivanja ugovora (Foto: FENA)
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Dževad Adžem potpisali su danas u Goraždu Ugovor o sufinansiranju/finansiranju kapitalnog projekta iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Ugovor podrazumijeva izdvajanje 35.000 KM iz budžeta FBiH, a koje će osigurati Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, za sanaciju krova na objektu OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija".

"Ova obrazovna institucija je sa 700 učenika jedna od najvećih škola u BiH, a objekt škole izgrađen je 1952. Stoga smo sigurni da su ova sredstva otišla za pravu namjenu", kazao je u izjavi za Fenu federalni ministar obrazovanja i nauke.

Inače, za realizaciju projekta poboljšanja uvjeta rada, kojim će biti obuhvaćeno 30 odgojno-obrazovnih institucija u FBiH, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je u tekućoj godini izdvojilo 850.000 KM.

Mašić se nada da će ovaj iznos naredne godine biti i uvećan, a sve u cilju unapređenja uvjeta rada u obrazovnim institucijama u FBiH.

Ugovori su ranije potpisani s Kantonom Sarajevo, Zeničko-dobojskim, Tuzlanskim, Unsko-sanskim i Hercegovačko-neretvanskim kantonom.