Općina Centar
0

Uskoro rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo u Sarajevu

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktor firme Grakop Senad Sejdić potpisali su danas ugovore o početku rekonstrukcije saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo.

Planirano je da radovi, čija je vrijednost oko 700 hiljada KM, budu završeni u roku od dva mjeseca.

Tom prilikom, Kovač je naveo kako će biti sanirano 800 metara saobraćajnica, od čega se 440 metara odnosi na dionicu od raskrsnice Stjepana Tomića do raskrsnice s ulicom Koševo i Patriotskom ligom, te 360 metara od raskrsnice s ulicom Patriotske like i Bolničke do raskrsnice s Kemal begovom. Bit će urađena izmjena tamponskog sloja uz dva nova sloja asfalta.

Direkcija za puteve je za rekonstrukciju saobraćajnica izdvojila oko 700.000 KM, a Općina Centar je nabavila svu potrebnu projektnu dokumentaciju i provela javnu nabavku.

"Važno je da radovi budu završeni u planiranom roku, a građane ćemo na vrijeme obavijestiti o izmjenama saobraćaja i uputiti ih na alternativne pravce. Resorno ministarstvo planira u ovoj godini uložiti 30 miliona KM u razvoj saobraćaja. Sa općinom Centar realizirat ćemo projekte saobraćaja u mirovanju, izgradnju javne garaže, izmještanje stajališta, te promjene linija javnog gradskog prijevoza i uvođenja novih", poručio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Ajnadžić je kazao kako je rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo vrlo važna, jer će svi stanovnici Općine Centar s ovim u konačnici imati veliki benefit.

"Nastojimo pronaći rješenje sa Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu i za rotor, odnosno kružni tok koji bi se nalazio na završetku Bolničke ulice, čime bismo umanjili saobraćajne gužve", najavio je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.