|

Uskoro rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo u Sarajevu

Uskoro rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo u Sarajevu
0
Klix.ba
14.5.2019. u 12:12
60
komentara
0

dijeljenja
Uskoro rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo u Sarajevu
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktor firme Grakop Senad Sejdić potpisali su danas ugovore o početku rekonstrukcije saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo.
Planirano je da radovi, čija je vrijednost oko 700 hiljada KM, budu završeni u roku od dva mjeseca.

Tom prilikom, Kovač je naveo kako će biti sanirano 800 metara saobraćajnica, od čega se 440 metara odnosi na dionicu od raskrsnice Stjepana Tomića do raskrsnice s ulicom Koševo i Patriotskom ligom, te 360 metara od raskrsnice s ulicom Patriotske like i Bolničke do raskrsnice s Kemal begovom. Bit će urađena izmjena tamponskog sloja uz dva nova sloja asfalta.

Direkcija za puteve je za rekonstrukciju saobraćajnica izdvojila oko 700.000 KM, a Općina Centar je nabavila svu potrebnu projektnu dokumentaciju i provela javnu nabavku.

"Važno je da radovi budu završeni u planiranom roku, a građane ćemo na vrijeme obavijestiti o izmjenama saobraćaja i uputiti ih na alternativne pravce. Resorno ministarstvo planira u ovoj godini uložiti 30 miliona KM u razvoj saobraćaja. Sa općinom Centar realizirat ćemo projekte saobraćaja u mirovanju, izgradnju javne garaže, izmještanje stajališta, te promjene linija javnog gradskog prijevoza i uvođenja novih", poručio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Ajnadžić je kazao kako je rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo vrlo važna, jer će svi stanovnici Općine Centar s ovim u konačnici imati veliki benefit.

"Nastojimo pronaći rješenje sa Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu i za rotor, odnosno kružni tok koji bi se nalazio na završetku Bolničke ulice, čime bismo umanjili saobraćajne gužve", najavio je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.
Prijavi grešku


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...