Hašani
31

Uskoro početak gradnje replike rodne kuće Branka Ćopića

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić očekuje da će ove godine biti urađeno 4,5 kilometara puteva i da će uskoro početi gradnja rodne kuće književnika Branka Ćopića u Hašanima.

Kljajić je rekao Srni da je ranije pripremljena potrebna dokumentacija u vezi sa projektom izgradnje replike Ćopićeve rodne kuće.

"Očekujemo da će Vlada Azerbejdžana potvrditi projekat i da će radovi početi uskoro. Sa Zavičajnim društvom 'Branko Ćopić' radit ćemo na prepravkama 'mlina djeda Triše' adekvatnim materijalom, da bi taj projekat bio završen kako je prvobitno bilo planirano", rekao je Kljajić.

On je naveo da je ova opština za podršku poljoprivrednoj proizvodnji kod resornog ministarstva kandidovala projekte za četiri puta, ukupne dužine 4,5 kilometara.

"Učešće opštine i građana iznosi 20 posto i nadamo se da će do kraja godine neki od ponuđenih projekata biti realizovani", naveo je Kljajić.

Prema njegovim riječima, budžet ove opštine je skromnih 800.000 KM, a dugovanja iz prethodnog perioda za sada oko 900.000 KM.

Opština je, kako kaže Kljajić, u sudskim sporovima sa više podizvođača koji su ranije bili angažovani na projektima u ovoj opštini.