BiH
7

Uskoro okončanje radova u ulici Avde Hume na Ciglanama

Klix.ba
Do kraja ove sedmice bit će završeno asfaltiranje dijela ulice Avde Hume između brojeva 1 i 5 na Ciglanama.

"Radove smo započeli 21. maja i, kako je to projektom planirano, ovdje ćemo na dijelu platoa gdje je najfrekventniji saobraćaj motornih vozila postaviti novi asfalt umjesto ispucalih kulir ploča, a na ostatku platoa ćemo zamijeniti sve oštećene i ispucale ploče", kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta firme Grakop koja izvodi radove.

Ova firma je također, na osnovu potpisanog sporazuma sa Općinom Centar za izvođenje radova na izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar, okončala radove na asfaltiranju dijela ulice Hakije Kulenovića između brojeva 1 i 15 (Mjesna zajednica Ciglane-Gorica).

Kao i u prethodnom projektu, na dijelu platoa gdje je najveća frekvencija saobraćaja umjesto oštećenih ploča stavljen je novi asfalt, te je urađena nivelacija šahtova i odvoda. Na ostatku platoa su zamijenjene polomljene ploče, saopćeno je iz Općine Centar.

U okviru pomenutog sporazuma urađena je sanacija i asfaltiranje dijela ulice Nahorevo od broja 111 do 125 - dionice duge 230 metara. Nakon uklanjanja starog oštećenog asfalta radnici su nasuli novu tamponsku podlogu, postavili slivničku rešetku i oko 134 metra drenažnih cijevi za odvod površinskih voda te ugradili nove betonske ivičnjake, a zatim asfaltirali taj dio ulice Nahorevo.

Za radove na tri pomenute lokacije Općina Centar je izdvojila 159.000 KM.