{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Asfaltiran dio ulice Nurudina Gackića u Općini Centar

21.8.2015. u 15:09
0
3
Asfaltiran dio ulice Nurudina Gackića u Općini Centar
0
Asfaltiran dio ulice Nurudina Gackića u Općini Centar
Ukoliko omoguće vremenske prilike, danas će radnici građevinske firme Grakop iz Kiseljaka postaviti drugi sloj asfalta na dijelu ulice Nurudina Gackića između brojeva 22 i 40 na Soukbunaru, čime bi okončali ovaj komunalni projekat čiju realizaciju je finansirala Općina Centar Sarajevo u iznosu od gotovo 24.500 KM.
Radnici su prvo uklonili stari oštećeni asfalt i podlogu koja je zamijenjena novom.

Nivelisani su šahtovi i slivničke rešetke za odvodnju površinskih voda te šibera za vodu, nakon čega je postavljen novi asfalt. Za nadzor je zadužena firma Coning iz Sarajeva.

Radovi su izvedeni na osnovu potpisanog ugovora za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju ulica na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor firme Grakop Šukrija Melezović.

Osim asfaltiranja dijela ulice Nurudina Gackića, u okviru ovog ugovora, okončana je sanacija dijela ulice Soukbunar između brojeva 84-89, te je proširena raskrsnica u ulici Odobašina kod broja 59, prema naselju Crni Vrh.

Preostala je još sanacija zida u ulici Avde Jabučice kod broja 46, koja je planirana da počne u skorije vrijeme. Ukupna vrijednost navedenih radova je 85.825 KM, koje je Općina Centar izdvojila iz ovogodišnjeg budžeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: