Općina Novo Sarajevo
27

Uskoro gradnja novog parka na Grbavici

Klix.ba
U srijedu je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji parka kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo na Grbavici. Planirana je izgradnja amfiteatra, dječijeg igrališta i ostrva“za ljetne radionice i ostale aktivnosti na otvorenom.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktorica firme Mibral doo, Maja Bralović-Smith, 3. oktobra ove godine, potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji parka sa vanjskim uređenjem kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu.

Prilikom potpisivanja, Koldžo je rekao da će se ovo biti jedan od najljepših parkova na području općine. Radi se o savremenom konceptu oplemenjivanja prostora oko Međunarodnog centra za djecu i omladinu koji će omogućiti niz novih sadržaja građanima, a prvenstveno djeci. Predviđeno je i proširenje parkinga kod Međunarodnog centra za 20 novih mjesta, izjavio je općinski načelnik.

Projektom je predviđena izgradnja amfiteatra u blizini Međunarodnog centra, zatim dječjeg igrališta, te ostrva, koja se obogaćuju elementima urbanog mobilijara.

Moći će se koristiti za ljetne radionice i druge aktivnosti na otvorenom Međunarodnog centra, obližnjih osnovnih škola, vrtića, kao i za igru i druženje djece i omladine koja stanuje u ovom naselju.

Dječje igralište je planirano kao dodatni sadržaj, za djecu uzrasta 2-12 godina sa modernim sadržajima i spravama sa odgovarajućim zaštitnim mjerama od ozljeda.

Unutar travnate površine, između postojećih stabala, koja se zadržavaju, predviđene su popločane pješačke staze.

Vrijednost ugovora iznosi 678.780 KM.