{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro gradnja novog parka na Grbavici

Klix.ba
3.10.2018. u 15:27
27
13
Uskoro gradnja novog parka na Grbavici
27
U srijedu je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji parka kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo na Grbavici. Planirana je izgradnja amfiteatra, dječijeg igrališta i ostrva“za ljetne radionice i ostale aktivnosti na otvorenom.
Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktorica firme Mibral doo, Maja Bralović-Smith, 3. oktobra ove godine, potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji parka sa vanjskim uređenjem kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu.

Prilikom potpisivanja, Koldžo je rekao da će se ovo biti jedan od najljepših parkova na području općine. Radi se o savremenom konceptu oplemenjivanja prostora oko Međunarodnog centra za djecu i omladinu koji će omogućiti niz novih sadržaja građanima, a prvenstveno djeci. Predviđeno je i proširenje parkinga kod Međunarodnog centra za 20 novih mjesta, izjavio je općinski načelnik.

Projektom je predviđena izgradnja amfiteatra u blizini Međunarodnog centra, zatim dječjeg igrališta, te ostrva, koja se obogaćuju elementima urbanog mobilijara.

Moći će se koristiti za ljetne radionice i druge aktivnosti na otvorenom Međunarodnog centra, obližnjih osnovnih škola, vrtića, kao i za igru i druženje djece i omladine koja stanuje u ovom naselju.

Dječje igralište je planirano kao dodatni sadržaj, za djecu uzrasta 2-12 godina sa modernim sadržajima i spravama sa odgovarajućim zaštitnim mjerama od ozljeda.

Unutar travnate površine, između postojećih stabala, koja se zadržavaju, predviđene su popločane pješačke staze.

Vrijednost ugovora iznosi 678.780 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: