{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro emisije Pećanina, Hadžifejzovića, Topalbećirevića...

S
18.8.2010. u 11:27
0
126
Uskoro emisije Pećanina, Hadžifejzovića, Topalbećirevića...
0
Uskoro emisije Pećanina, Hadžifejzovića, Topalbećirevića...
Iz nove TV-kuće u BiH, TV1, javljaju da privode kraju sve pripreme za premijerno emitovanje programa, koje će 26. augusta početi prvim jutarnjim vijestima u sedam sati.
TV1 je prva news televizija u Bosni i Hercegovini, čija će glavna odrednica biti petominutne vijesti emitovane svaki dan, svaki sat, u terminu od sedam do 24 sata. Duža, petnaestominutna izdanja vijesti, rezervisana su za termine od 12, 17 i 24 sata.

Aktuelne informacije iz sfere politike, društva, biznisa, kulture i sporta, te vremenska prognoza bit će sadržajna okosnica informativnog programa TV1 - "Vijesti".

Od 26. augusta do 5. oktobra TV1 i Face TV svakog dana emitovat će "Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem", do obilježavanja jubilarnog 2000. izdanja, nakon čega će ovaj projekat nastaviti emitovanje u subotnjem terminu, javljaju iz TV1.

U četvrtak, prvog dana emitovanja programa, u terminu od 22:10 sati na TV1 počet će i emitovanje dijaloške emisije "Direktno", urednika i voditelja Senada Pećanina. Kada se u društveno-političkom miljeu naše zemlje pojavi aktulena i vruća tema interesantna za dijalošku komunikaciju, emisija "Direktno" bit će emitovana i u vanrednom terminu.

Od 5. oktobra TV1 pokrenut će i svoj najzahtjevniji projekat "Dnevnik TV1", na čijoj će realizaciji sudjelovati svi voditelji i novinari ove televizijske kuće. Ostali programski sadržaji bit će ispunjeni probranim dokumentarnim, filmskim, serijskim i drugim sadržajima, kao i specijalizovanim programom za djecu, crtanim filmovima i drugim emisijama strane produkcije za koju je TV 1 otkupila prava.

Uskoroće biti pokrenut i poslovni magazin "Kapital", sportska emisija "Treće poluvrijeme sa Sabahudinom Bahom Topalbećirevićem", "Euro magazin", "Redovni intervju TV1", emisija koja promoviše međureligijski dijalog "Vertikale duha", te brojni drugi projekti.

Web-stranica www.tv1.ba bit će aktivirana 25. augusta, a sadržavat će detalje o programskoj šemi i sadržajima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: