Televizija Sanele Jenkins
0

Na TV1 prelaze Hadžifejzović, Pećanin, Blagojević, Đapo...?

Sarajevo-x.com
Sanela Jenkins
Sanela Jenkins
Sarajka Sanela Jenkins mogla bi do sredine augusta završiti sve pripreme za početak programa nove televizijske kuće u BiH – TV1, a u tu medijsku kuću preći će Senad Hadžifejzović, Fahrudin Đapo, Nikolina Veljović, Senad Pećanin i još nekoliko zvučnih imena bh. novinarstva, objavio je sarajevski sedmični list “Slobodna Bosna” u svom novom izdanju.

TV1 je planirana kao moderna, komercijalna news-televizija sa dosta zabavnog, filmskog i dokumentarnog programa, petominutnim vijestima koje će se emitirati svakih sat vremena i sa centralnom informativnom emisijom.

Sjedište TV1 bit će u poslovnoj zgradi Villa Park, u sarajevskom naselju Čengić-Vila, gdje je Sanela Jenkins zakupila blizu 1.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

Kako piše “Slobodna Bosna”, u centralnom produkcijskom studiju već je montirana najsavremenija digitalna oprema, a TV1 će, navodno, koristiti i kapacitete RTV “Mostar”.

Nezvanično, budući glavni i odgovorni urednik TV1 bit će Fahrudin Đapo, trenutno izvršni direktor Sektora online na Federalnoj televiziji, a ranije urednik “Dnevnog avaza”.

Jednu od uredničkih pozicija trebao bi preuzeti Senad Pećanin, glavni urednik i vlasnik magazina “Dani”, a svoj prelazak na televiziju Sanele Jenkins potvrdio je i Senad Hadžifejzović, koji će najvjerovatnije imati svoju informativnu emisiju.

Ostatak informativne redakcije TV1 će vjerovatno popuniti kadar sa Federalne televizije, te se već pregovara sa Ognjenom Blagojevićem i Nikolinom Veljović.

Navodno, sportskom redakcijom bi trebao rukovoditi Sabahudin Baho Topalbećirević koji je danas u razgovoru za Sarajevo-x.com potvrdio da pregovori još uvijek traju.