{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Uskoro će proraditi tramvajski saobraćaj do Nedžarića

S
8.2.2012. u 12:15
0
19
Uskoro će proraditi tramvajski saobraćaj do Nedžarića
0
Tramvajski saobraćaj na relaciji Čengić-Vila-Baščaršija je u funkciji, a u saobraćaj je uključeno 13 tramvaja, a sve trolejbuske linije su u funkciji i saobraća 26 trolejbusa.
U autobuskom saobraćaju je u funkciji 48 vozila na relacijama Ilidža-Hrasnica, Park-Vogošća, Ilidža - Kamenica i Vijećnica - Dobrinja. U minibuskom saobraćaju je 10 vozila na relacijama Čengić-Vila-Nedžarići.

I danas je nasatvljeno čišćenje tramvajske pruge, te bi već u pola jedan tramvaji trebali voziti do Nedžarića, kazao je za Sarajevo-x.com Haris Lulić, ministar saobraćaja KS.

"Građani, radnici GRAS-a te vojnici Turskog vojnog bataljona i danas vrijedno čiste tramvajsku prugu. U pola jedan tramvaj petica bi trebao početi saobraćati, a ako i zakasnimo dva sata, ja ću biti zadovoljan. Odmah nakon toga nastavljamo prema Ilidži, te bi za dan dva, tramvaji mogli saobraćati u punom kapacitetu", naglasio je Lulić.

Trolejbuski saobraćaj je bio obustavljen od 12:30 do 12:50 zbog sudara dva putnička automobila.

Dobra je vijest da je pronađen nestali građanin Salko Brulić (60 godina) koji je nestao prije četiri dana u rejonu Paljeva kojemu je ukazana neophodna ljekarska pomoć i dostavljena hrana.

U općini Stari Grad je situacija puno bolja nego prethodnih dana.

Na području općine Centar putne komunikacije su gotovo prohodne za saobraćanje vozila i stanje se postepeno stabilizira. Zbog smanjenog obima poslova na terenu je danas angažirano ljudstvo u nešto manjem broju (300 ljudi s lopatama).

Stanje na cjelokupnom području općine Novi Grad je dosta bolje u odnosu na jutros.

Nastaviljeno je čišćenje putnih komunikacija kao i ručno čišćenje tramvajske pruge od Ilidže prema Energoinvestu, a radi se i na uspostavljanu gradske linije na relaciji za Osjek, Butmir i Otes, dok za Hrasnicu, Blažuj i Rakovicu funkcionira javni gradski saobraćaj.

Na području općine Hadžići radi se na čišćenju trotoara, parkinga i obdaništa, a dostavljena je i hrana za dvije osobe.

Na području općine Vogošće uz dodatno angažiranje građevinskih mašina će uspjeti osigurati normalnu prohodnost u svim ulicama i putnim pravcima.

Saobraćajnice od kantonalnog značaja u općini Ilijaš su prohodne, s tim da se saobraćaj na relaciji Gajevi-Dragoradi odvija otežano, a saobraćajnice od općinskog značaja su prohodne, dok su još neprohodne saobraćajnice za Korita i Bokšiće.

Na području općine Trnovo osam građevinskih mašina je radilo na čišćenju saobraćajnica u MZ Delijaš, Trnovo i Šabići, saopćio je Štab Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: