BiH
1

Uskoro će biti saniran pružni prijelaz u Reljevu

FENA
Sanacija pružnog prijelaza u novogradskom naselju Reljevo, koji je bio u veoma lošem stanju, privodi se kraju što će značajnoj mjeri doprinjeti sigurnijem saobraćanju vozila i poboljšati uslove korištenja pružnog prijelaza, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Sanacija ovog prijelaza rađena je prije dvije godine, ali je zbog velikog broja vozila koja svakodnevno prođu ovim dijelom saobraćajnice došlo do velikih oštećenja na prijelazu uz samu prugu.

Direktor poslovnog pogona Sarajevo u Željeznicama Federacije BiH Vahid Đozo istakao je da zbog vertikalne krivine u zoni prijelaza dolazilo je do zapinjanja dugih vozila kao što su kamioni i autobusi za kolovoznu površinu, čime se oštećuju vozila.

Prema Đozinim riječima, intenzitet korištenja cesta znatno je veći nego što je bilo predviđeno projektovanjem, pa je vijek trajanja obnovljenih pružnih prijelaza kraći.

Stoga je bila neophodna hitna sanacija prijelaza, kako bi bile spriječene neželjene posljedice za vozila i vozače koji svakodnevno tuda prolaze.

Na zahtjev građana i Općine, Željeznice FBiH zajedno sa Direkcijom Kantona Sarajevo ušle su realizaciju ovog projekta.

Vrijednost radova koje izvodi preduzeće Rad iznosi oko 15.000 KM.