|

USK: Zastupnica DF-a prešla u A-SDA, Rošićeva vlada izgubila većinu

USK: Zastupnica DF-a prešla u A-SDA, Rošićeva vlada izgubila većinu
10
Piše: M. Ć.
12.2.2017. u 16:08
102
komentara
10

dijeljenja
USK: Zastupnica DF-a prešla u A-SDA, Rošićeva vlada izgubila većinu
Zastupnica Demokratske fronte (DF) u Skupštini Unsko-sanskog kantona Nedima Zulić napustila je ovu stranku te je od danas, zvanično, članica Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA).
Danas je u prostorijama Kantonalnog odbora A-SDA zastupnica u Skupštini USK Nedima Zulić svečano potpisala pristupnicu s kojom je postala članica A-SDA, te članica kluba zastupnika A-SDA u Skupštini USK. Na taj način, klub A-SDA u Skupštini USK porastao je na sedam, dok se klub DF-a smanjio na tri.

Prelazak Zulić u A-SDA ima i mnogo šire posljedice budući da je njenim prelaskom u opozicionu A-SDA aktuelna Vlada USK na čelu sa premijerom Huseinom Rošićem (SDA) izgubila podršku većine u Skupštini USK.

Podsjećamo, od jula prošle godine, DF je dio u neformalne koalicije u USK, zajedno sa SDA, SBB i Laburističkom strankom, a u posljednje vrijeme koalicija je imala minimalnih 16 ruku u Skupštini.

Da li bi posljednja dešavanja mogla značiti pad aktuelne Vlade USK, koja je posljednju rekonstrukciju doživjela prije svega 15-tak dana, iz A-SDA nisu otkrili.

"Mi u A-SDA dijelimo mišljenje većine građana da ne možemo biti zadovoljni stanjem u našem kantonu niti u jednom segmentu. Ali istovremeno, smatramo da je ovaj mandatni period na određeni način već potrošen. Naravno, snosimo svoju političku odgovornost i kao opozicija i na bilo koji drugi način koji se stavi pred nas", kazao je Nermin Ogrešević, predsjednik A-SDA.

Da li će Krajinom zapuhati novi politički vjetrovi, ali i u kojem smjeru, mogli bismo saznati već sutra, kada je zakazana 28. redovna sjednica Skupštine USK.
Prijavi grešku


Komentari (102)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...