{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


USAID uručuje certifikate bh. voćarima

S
14.4.2010. u 07:45
0
0
USAID uručuje certifikate bh. voćarima
0
USAID uručuje certifikate bh. voćarima
Američka agencija za međunarodni razvoj /USAID/ dodijeliće danas 30 certifikata poljoprivrednicima iz BiH koji su u Poljskoj učestvovali na studijskom putovanju za proizvođače bobičastog voća.
Studijsko putovanje za 30 poljoprivrednika iz BiH u Poljsku, jednu od vodećih proizvođača bobičastog voća u EU, organizovali su USAID i Švedska agencija za razvoj /SIDA/ u okviru zajedničkog projekta pod nazivom "Jačanje poljoprivrednih tržišta /FARMA/".

Poljoprivrednici iz BiH su tokom posjete Poljskoj sa domaćinima razmijenili iskustva o proizvodnji i preradi bobičastog voća.

USAID je saopštio da su tokom putovanja od 28. marta do 3. aprila, učesnici projekta posjetili poljski Institut za proizvodnju voća i laboratorije u kojima se vrši testiranje i certifikacija proizvoda, kako bi se upoznali sa uslovima koje traže u EU.

Projekat FARMA je četvorogodišnji projekat vrijedan 14 miliona dolara i bavi se razvojem poljoprivrede i prerade. Njegov cilj je održiv i obuhvatan ekonomski razvoj putem bolje konkurentnosti poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača iz BiH i proširena ekološki održiva proizvodnja, prerada i prodaja poljoprivrednih proizvoda više faze prerade.

Certifikate poljoprivrednicima sutra će u hotelu "Saraj" u 14 sati uručiti direktor Misije USAID-a u BiH Allan Reed i direktor SIDA-e Anders Hedlund.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: