{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


David King prezentirao projekt Firma

F
19.1.2010. u 18:09
0
0
David King prezentirao projekt Firma
0
David King prezentirao projekt Firma
Direktor projekta 'Firma', David King sa saradnicima posjetio je Općinu Bihać i prezentirao ovaj petogodišnji program pomoći razvoja poduzeća u turizmu, drvnoj i lakoj prerađivačkoj industriji, vrijedan 21 milion dolara.
Cilj ovog američko-švedskog projekta, kojeg finasiraju USAID i SIDA je podrška ekonomskom razvoju i većem zapošljavanju u ova tri sektora, koji zajedno čine oko jednu četvrtinu bruto državnog proizvoda, te preko jedne trećine izvoza, istaknuto je.

Ovim projektom želi se poboljšati sposobnost poduzeća u Bosni i Hercegovini da se nose s konkurentskim pritiskom i tržišnim zakonitostima unutar Evropske unije, kao ključne komponente kopenhagenskih ekonomskih kriterijuma za pristup EU.

USAID i SIDA su partneri i u projektu 'Farma' za razvoj tržišne poljoprivrede. Njegova vrijednost je 14 miliona dolara, trajaće četiri godine, a odnosi se na razvoj poljoprivrednog i prerađivačkog sektora u BiH.

Pokušaće se ubrzati održivi ekonomski razvoj poljoprivrede i proizvodnje hrane u BiH putem ekološki održive i tržišno konkurentene proizvodnje, prerade i prodaje poljoprivrednih proizvoda. Oba projekta su razvijena kao odgovor na uvećane potrebe BiH da ubrza što širi ekonomski rast, te što prije dostigne ekonmsku samoodrživost, rečeno je danas.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: