{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usaglašen protokol o saradnji skupština RS-a i Srbije

F
26.12.2007. u 16:04
0
0
Usaglašen protokol o saradnji skupština RS-a i Srbije
0
Usaglašen protokol o saradnji skupština RS-a i Srbije
Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske je na današnjoj sjednici verifikovao protokol o saradnji Narodne skupštine RS-a i Narodne skupštine Srbije koji bi trebalo da bude potpisan u Banjoj Luci 9. januara 2008. godine, na Dan RS-a.
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić da je protokol nastavak saradnje dvaju parlamenata koja traje već godinama, a bit će potpisan na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama RS-a i Srbije.

Ovim protokolom predviđeno je da, pojasnio je, radna tijela i komisije parlamenata, ukupno njih 13, sarađuju i imaju sastanke jednom godišnje u vezi s obrazovanjem, reformom penzionog osiguranja, ekonomskom saradnjom, evropskim integracijama i administrativnim pitanjima.

Protokolom je predviđeno da skupštinske službe utvrde planove saradnje i boravka stručnih radnika i u jednom i drugom parlamentu, te da se rukovodstva parlamenata sastaju najmanje dva puta godišnje da bi analizirali potpisani protokol.

Kolegij Skupštine RS-a je na današnjoj sjednici zaključio i javni konkurs za nevladine organizacije i udruženja građana koja su se prijavila da prisustvuju sjednicama Narodne skupštine u narednoj godini.

Ukupno su na konkurs stigla 32 zahtjeva tih organizacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: