{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usaglašen protokol o saradnji skupština RS-a i Srbije

F
26.12.2007. u 16:04
0
0
Usaglašen protokol o saradnji skupština RS-a i Srbije
0
Usaglašen protokol o saradnji skupština RS-a i Srbije
Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske je na današnjoj sjednici verifikovao protokol o saradnji Narodne skupštine RS-a i Narodne skupštine Srbije koji bi trebalo da bude potpisan u Banjoj Luci 9. januara 2008. godine, na Dan RS-a.
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić da je protokol nastavak saradnje dvaju parlamenata koja traje već godinama, a bit će potpisan na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama RS-a i Srbije.

Ovim protokolom predviđeno je da, pojasnio je, radna tijela i komisije parlamenata, ukupno njih 13, sarađuju i imaju sastanke jednom godišnje u vezi s obrazovanjem, reformom penzionog osiguranja, ekonomskom saradnjom, evropskim integracijama i administrativnim pitanjima.

Protokolom je predviđeno da skupštinske službe utvrde planove saradnje i boravka stručnih radnika i u jednom i drugom parlamentu, te da se rukovodstva parlamenata sastaju najmanje dva puta godišnje da bi analizirali potpisani protokol.

Kolegij Skupštine RS-a je na današnjoj sjednici zaključio i javni konkurs za nevladine organizacije i udruženja građana koja su se prijavila da prisustvuju sjednicama Narodne skupštine u narednoj godini.

Ukupno su na konkurs stigla 32 zahtjeva tih organizacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: