{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usaglašavanje naknadno: Nije usvojen Prijedlog odluke o iznosu RTV takse

Piše: Er. M./Klix.ba
25.3.2015. u 15:02
5
19
Usaglašavanje naknadno: Nije usvojen Prijedlog odluke o iznosu RTV takse
5
Usaglašavanje naknadno: Nije usvojen Prijedlog odluke o iznosu RTV takse
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Delegati u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zbog nepostojanja entitetske većine nisu usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH i Prijedlog odluke o iznosu RTV takse. Usaglašavanje u vezi sa ovim prijedlozima bit će obavljeno naknadno.
Također, Predstavnički dom nije dao saglasnost za ratifikaciju sporazuma o zajmu za razvojnu politiku između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojena je incijativa kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da u 2015. godini pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi Prijedlog zakona o zabrani izazivanja i širenja nacionalne, vjerske, rasne i drugih oblika mržnje u Bosni i Hercegovini. Delegati su dali saglasnost i za ratifikaciju Ugovora o zajmu za projekt vodosnabdijevanja Gradačca između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Na današnjoj sjednici izabrani su i članovi privremenih komisija za oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i članovi Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: