BiH
5

Usaglašavanje naknadno: Nije usvojen Prijedlog odluke o iznosu RTV takse

Piše: Er. M.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Delegati u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zbog nepostojanja entitetske većine nisu usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH i Prijedlog odluke o iznosu RTV takse. Usaglašavanje u vezi sa ovim prijedlozima bit će obavljeno naknadno.

Također, Predstavnički dom nije dao saglasnost za ratifikaciju sporazuma o zajmu za razvojnu politiku između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojena je incijativa kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da u 2015. godini pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi Prijedlog zakona o zabrani izazivanja i širenja nacionalne, vjerske, rasne i drugih oblika mržnje u Bosni i Hercegovini. Delegati su dali saglasnost i za ratifikaciju Ugovora o zajmu za projekt vodosnabdijevanja Gradačca između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Na današnjoj sjednici izabrani su i članovi privremenih komisija za oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i članovi Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.