|

Urušeni krov s hastahane na Kovačima prijetnja komšijama

Urušeni krov s hastahane na Kovačima prijetnja komšijama
0
S
Piše: N. Grabovica
18.2.2012. u 13:59
17
komentara
0

dijeljenja
1/7 Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
2/7 Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
3/7 Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
4/7 Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
5/7 Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
6/7 Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
7/7 Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Ostaci hastahane, tačnije prve bolnice u Sarajevu sagrađene još u Osmanskom periodu u starogradskoj ulici Halilbašića na Kovačima, pod težinom snijega urušili su se u noći sa petka na subotu.
Našoj redakciji obratio se Senad Hafizović, stanar pomenute ulice, zabrinut za sigurnost svoje porodice. Kako nam je kazao, kuća u kojoj živi nalazi se tik pored nekadašnje bolnice, te strahuju da bi ostaci krova, grede i zidovi mogli pasti na njegovu kuću.

"Jutros kad sam ustao vidio sam da se urušio krov tog objekta. Jedan dio, međutim, je kliznuo prema mojoj kući, te vrlo lako može i pasti. Zvao sam civilnu zaštitu, ali su mi kazali da oni nemaju ništa s tim, te da je sporni objekt u privatnom vlasništvu", navodi Hafizović.

Inače, ovaj objekt je pod Zaštitom zavoda za kulturno-historijsko naslijeđe KS, te iako je već godinama bio u lošem stanju, nadležni se nisu potrudili da ga obnove, ili pak zaštite od daljeg urušavanja. Sada je od posljedica nepogode hastahana u još gorem stanju, te predstavlja još veću opasnost za živote i imovinu okolnih stanara.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...