BiH
0

Uručivanjem nagrada završeni "Dani Srebrenice"

SRNA
Zajedničkim koncertom kulturno-umjetničkih društava "Vaso Jovanović" iz Srebrenice i "Panonija" iz Tuzle te uručivanjem nagrada i priznanja pobjednicima takmičenja, organizatorima i sponzorima, završena je deseta kulturno-sportska manifestacija "Dani Srebrenice 2012".

Za 11 dana trajanja ove manifestacije u kulturnom i sportskom programu učestvovalo je više od 1.000 sportista, umjetnika i amaterskih kulturnih stvaralaca.

Zanimljivo je da su kulturni sadržaji privukli više publike i izmamili više aplauza od sportskih takmičenja, a najposjećenije priredbe bile su smotre folklora, pozorišne predstave kao i takmičenje pjevača amatera.

Prema ocjeni Organizacionog odbora, manifestacija je uspješno organizovana i kulturni program bio je veoma zanimljiv i kvalitetan pa je privukao veliku broj gledalaca iz Srebrenice i susjednih opština.

Sportski sadržaji bili su revijalnog karaktera na amaterskoj osnovi i privukli su manje posmatrača, ali su omogućili druženje mladih sportista, ali i susrete fudbalskih veterana i nastavak druženja nekadašnjih sportskih rivala iz Srebrenice i još nekih gradova iz BiH i Srbije.

U okviru ove tradicionalne manifestacije izvedeno je nekoliko pozorišnih predstava različitih žanrova, koncerata narodne i rok muzike, smotre folklora i đačkog stvaralaštva.

U sportskom dijelu programa odigrani su učenički turniri u malom fudbalu i košarci, turnir veterana u velikom fudbalu, fudbalska utakmica između domaćeg "Gubera" i "Jedinstva" iz Malog Zvornika, revijalni teniski turnir, takmičenje ribolovaca i takmičenje u gađanju glinenih golubova kao i još neki zabavni sadržaji za najmlađe.

Pokrovitelj ove manifestacije bila je opština Srebrenica, a organizatori Kulturno-umjetničko društvo "Vaso Jovanović", Kulturni centar, škole,sportski klubovi i nevladine organizacije iz ovog mjesta.